Annons
Nyheter

Borgholms trend omvänd

Nyheter • Publicerad 3 november 2008

INNEBANDY, DIV 3

En trend är bruten.

Annons

Borgholms IBK tog i helgen andra raka segern i division 3 denna säsong.

– Det är dock lite oroande att vi får jobba så jäkla hårt för våra mål medan motståndarna får göra lite för lätta, säger BIBK-tränaren Jimmy Hultenius efter 5–4 mot Hovslätts IK.

Borgholms IBK har inte bara brutit en trend – man har vänt den helt och hållet till sin fördel.

Säsongen som började med enbart knappa förluster har nu börjat ge utdelningen och istället är det uddamålssegrar som är Borgholms recept.

– Haha, vi vill ju bjuda publiken på lite rolig innebandy och spännande matcher, säger Jimmy Hultenius.

Underläge

Matchen mot Hovslätt började dock på ett sätt som var allt annat än bra för Borgholm. Efter den första perioden hade man hamnat i ett 0–2-underläge, vilket ökades på till 0–3 tio minuter in i den andra perioden.

– Egentligen var vi spelmässigt totalt överlägsna i den första perioden. Det borde stått 5–1 och inte 0–2 och jag tror vi vann skotten med 14–6, säger Hultenius.

14.18 i andra kom dock Borgholm in i matchen då Johan Eriksson reducerade till 1–3 och endast 25 sekunder innan den andra pausvilan tryckte Joel Helgersson in 2–3.

– Det var viktigt att vi fick in tvåan för då kände vi att vi hade kontakt inför tredje, säger Hultenius.

Annons

I den sista perioden gjorde sedan Anton Petersson 3–3 innan Johan Eriksson gjorde sitta andra mål i matchen och fick in 4–3. Kort efter Borgholms ledningsmål kom dock Hovslätt tillbaka och gjorde 4–4.

Kollektivet

Med två och en halv minut kvar avgjorde sedan lagkaptenen Mikael Olsson matchen med sitt 5–4-mål.

– Jag vill påstå att vi var bättre hela matchen men det är lite oroande att vi får jobba så jäkla hårt för våra mål medan motståndarna får göra lite för lätta. Fast det är kanske det som behövs – hårt jobb, säger Hultenius.

I Borgholm hyllas kollektivet som anledningen till säsongens andra seger.

– Roligt att andra tog för sig när våra ”vanliga” målskyttar inte fick in bollen, avslutar Hultenius.

FAKTA/

Borgholms IBK–Hovslätts IK

5–4 (0–2, 2–1, 3–1)

Målen:1–3 Johan Eriksson (Johan Eneman), 2–3 Joel Helgersson (Frans Johansson), 3–3 Anton Petersson (–), 4–3 Johan Eriksson (Johan Eneman), 5–4 Mikael Olsson (Johan Eneman).

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons