Annons
Nyheter

Blir FIBK ett elitserielag i dag?

Nyheter • Publicerad 9 mars 2007

INNEBANDY

Blir det 12 eller 14 lag i elitserien? Beslutet tas i dag när innebandyns tävlingskongress sammanträder i Stockholm.– Vi får se vad som händer, men jag har inga större förhoppningar om att vi blir ett elitserielag redan i morgon (läs i dag), säger en försiktig Matheus Tholin, ordförande i Färjestadens IBK.

Annons

I dag avgörs det, alltså. Om och när det i så fall ska bli 14 lag i elitserien. Motionen som ligger inne hos tävlingskongressen föreslår en utökning från dagens 12 lag till 14. Men först till säsongen 2008/09.

SEG PROCEDUR

Det finns emellertid föreningar som yrkar på en förändring redan till hösten. Färjestadens IBK är en sådan klubb. Blir det en utökning kan det bli så att de tre division 1-segrarna – FIBK, Gävle och Västerås – tar steget upp direkt utan att behöva kvalspela.

– Jag tycker inte att upplägget är bra som det är i dag, hävdar Matheus Tholin.

– Oftast kvalar sig elitserielaget i fråga kvar, vilket betyder att endast en av de tre division 1-segrarna tar sig uppåt. Det är en otroligt seg procedur.

Det talas om ett minskat intresse om elitserien skulle utökas med två lag?

– Jag har svårt att se att ytterligare två lag i elitserien skulle minska intresset för sporten. De lag som spelar i kvalserien är ju heller inga amatörföreningar direkt, fortsätter Tholin.

INGET DISTRIKTSLÖFTE

Klubbarna i herrarnas elitserie ner till division 2, samt elitlagen och division 1-föreningarna bland damerna är röstberättigade i frågan. Så även de 22 distrikten och Svenska Innebandyförbundet.

Hur kommer Smålands Innebandyförbund att rösta?

Annons

– Jag har pratat med dem och det vet att vi vill upp, men vi har inte fått något löfte att de ska rösta för 14 lag, svarar FIBK-bossen, som inte vågar ta ut något positivt ö-besked i förskott.

– Nej, ska man tro det man läst så känns det som om det finns en majoritet mot förslaget. Vi får se vad som händer, men jag har inga större förhoppningar om att vi blir ett elitserielag redan i morgon (läs i dag). Jag är beredd att vänta en och en halv månad på att gå upp.

BONUS

Matheus Tholin säger nämligen att fokus hela tiden har legat på kvalserien. Inget annat.

– Det här med 12 eller 14 lag i elitserien har inte påverkat våra förberedelser alls. Både lag– och organisationsmässigt ligger vi långt framme inför kvalet. Det är bara en stor bonus om det blir en utökning och elitserien för oss redan i morgon (i dag).

Bonus eller inte? Det är säkert en och en annan FIBK:are som är hyfsat nyfiken på vad tävlingskongressen kommer fram till i dag...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons