Nyheter

BIBK:s coach sågar domarna: ”Man kan inte blåsa så enögt”

Nyheter • Publicerad 19 februari 2008

INNEBANDY, DIV 3

Borgholms IBK förlorade lördagens match nere i Blekinge mot Lyckeby GoIF och BIBK-coachen Jimmy Hultenius var inte nådig i kritiken mot domarparet som dömde matchen.

– En av de sämsta domarinsatserna jag varit med om under mina tolv år som innebandytränare, man kan inte blåsa så enögt, sågar han.

Matcher i Blekinge är fysiska och hårda, det är numera allmänt känt. Men Hultenius menar att det inte var samma nivå i bedömningen för Borgholm som för Lyckeby.

– De har en fanatisk hemmapublik där nere, så domarna vågade bara blåsa åt ett håll, säger han. De tillät inte oss spela innebandy, men Lyckeby fick göra precis vad de ville. Vissa matcher är bara tråkiga att spela, suckar han vidare.

LEDDE EFTER FÖRSTA

Tack vare Rasmus Helgersson ledde Borgholm matchen efter den första perioden och bara tio sekunder in i andra satte Jimmie Nilsson 0-2, tätt följt av Kristoffer Hultenius 0-3. Ja, till och med två och en halv minuter från full tid ledde Borgholm matchen, då med 4-5. Men då åkte Johan Eneman på ett par tveksamma domslut, varpå BIBK:arna tappade koncentrationen.

– Det rasade ihop för oss totalt, vi tappade fokus, säger Hultenius, som sedan kunde se Lyckeby vända matchen till 6-5 innan man satte två avslutade mål i tom kasse.

UNDER KVALSTRECKET

Förlusten innebär att Borgholm nu ligger under kvalstrecket igen med två matcher kvar att spela.

Och ska division 3-kontraktet säkras måste spelet bli aningen bättre, för det var inte bara tveksamma domslut som fällde Borgholm i helgen.

– Nej, vi har svårt att få igång något spel. Vi hade ont om backar med oss nu igen och det gör att vi inte får något riktigt flow i det.

Plus för övrigt till tremålsskytten Kristoffer Hultenius.

VIKTOR LOVÉN

Lyckeby GOIF–Borgholms IBK 8-5 (0-1, 3-3, 5-1)

Första perioden: 0-1 Rasmus Helgersson (Qasim Ahmad).

Andra perioden: 0-2 Jimmie Nilsson (Rasmus Helgersson), 0-3 Kristoffer Hultenius (Johan Eneman), 2-4 Kristoffer Hultenius (Thomas Danielsson).

Tredje perioden: 4-5 Kristoffer Hultenius (Anton Petersson).

Utvisningar, BIBK: Calle Berletin 2 min, Marcus Andersson 2 min, Johan Eneman, 2 min och 2+10 minuter.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.