Nyheter

BIBK rasade i tredje perioden: ”Vet inte vad som hände...”

Nyheter • Publicerad 20 december 2007

INNEBANDY, DIV 3

Borgholm gick inför tredje perioden ut med en 3-2-ledning och en vinst kändes inte långt borta. Men då kom raset. Gästande Kvillsfors kontrade in mål efter mål och perioden slutade 0-6, slutresultat 3-8.

– Vet inte vad som hände, det var en fullständig kollaps i alla fall, säger Jimmy Hultenius, tränare i Borgholms IBK.

Borgholm jagade sin femte raka seger mot formsvaga Kvillsfors och man öppnade lovande med att göra 1-0 efter dryga åtta minuter. Mikael Olsson satte ett dragskott utifrån i bortre hörnet, assisterad av Qasim Ahmad. Resten av perioden blev dock inte lika rolig utan Kvillsfors vände och hade ledningen inför andra perioden. Borgholm hade tydliga problem med gästernas 2-2-1-spel.

– Tranås spelade också 2-2-1 och där hade vi inga problem. Tranås är ju också ett mycket bättre lag. Vet inte varför vi inte kommer förbi, det sitter förmodligen i skallen och benen, säger Jimmy Hultenius.

MÅLVAKTEN TOG ALLT

Andra perioden blev en uppryckning av hemmalaget som fick upp bra fart på benen. De kunde också vända till ledning 3-2 och hade det inte varit för Kvillsfors storspelande målvakt Tim Henningsson borde Borgholm ha haft en större ledning inför sista perioden.

– Deras målvakt tog allt, han var riktigt bra. Den bäste jag hittills mött i serien, säger Rasmus Helgersson som var en av få BIBK-spelare som kunde kvittera ut godkänt.

De sista tjugo minuterna blev alltså en mindre mardröm för hemmalaget. Redan efter en och halv minut hade gästerna nätat två gånger om. Kvillsfors målvakt plockade som sagt allt och framåt lyckades de sätta det mesta. Borgholm försökte trycka på men mötte en låg försvarsmur som rensade undan allt. Kvillsfors målskytte avslutades med cirka en minut kvar och resultatet kunde skrivas till 3-8.

MYCKET SLARVIGT SPEL

– Vi är mycket slarviga i både försvars- och anfallsspelet. Vi spelar tamt och hade svårt med deras stora spelare, säger Rasmus Helgersson.

Kvillsfors tränare Daniel Hildorzon var mycket nöjd med sitt lags seger.

– Vi spelade precis som vi ska, vi backar hem och kontrar för det är det vi är bäst på. Det kanske inte är världens roligaste spel för publiken men vi vinner i alla fall, säger han.

Närmast väntar juluppehåll för Borgholm som efter förlusten ligger på en sjunde plats i tabellen. Nästa match spelas den 2 januari och då är det derby mot CL98 som gäller.

KALLE FORSSELL

Borgholms IBK–Kvillsfors IF 3-8 (1-2, 2-0, 0-6)

Period 1: 1-0 Mikael Olsson (Qasim Ahmad).

Period 2: 2-2 Jimmie Nilsson (Marcus Andersson), 3-2 Robin Jansson (Andreas Hultenius).

Period 3: –

Utvisningar, BIBK: Johan Eneman, 2 min.

Utvisningar, KIF: 2 min.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.