Nyheter

BIBK över strecket inför sista

Nyheter • Publicerad 27 februari 2008

INNEBANDY, DIV 3

Borgholms IBK tog en mycket viktig seger borta mot Fliseryds IBK i fredags. Tack vare den ligger man nu precis över strecket inför den avslutande omgången nu på fredag.

– Det är ju spännande, konstaterar BIBK-tränaren Jimmy Hultenius.

Samtidigt som Borgholm besegrade Fliseryd åkte Kvillsfors på en storförlust mot CL98. Därmed klättrade BIBK åter upp över det streck där man är på säker mark och utan att behöva kvala har kontrakt för spel i trean även till hösten. Lyckeby ligger dock bara en poäng efter Borgholm och Lyckeby lär ta tre poäng mot Lagan i den avslutande omgången nu på fredag. Det betyder att Borgholm i så fall då också måste vinna sin sista match på fredag hemma mot Husqvarna IK.

– Ja, vi måste ju gå för seger där, erkänner Hultenius. Det finns inget annat än vinst som gäller där. Och hoppas vi kan fylla hallen med åskådare också.

STARK MITTENPERIOD

Helgens match då? Jo, den var mållös efter den första perioden, men Hultenius var inte nervös trots måltorkan.

– Nej, jag var inte orolig, jag kände på alla spelarna att de hade bestämt sig för att vinna, säger Hultenius och förklarar 0-0-resultatet.

– De hade en storspelande målvakt, för vi spelade jättebra.

Fliseryd är svårspelade på sin hemmaplan, men i mittenperioden avgjorde Borgholm matchen med att göra sex mål.

– Vi rullade på och de hängde inte med riktigt. De gick på knäna, förklarar Hultenius, som till slut kunde se sitt lag vinna med 9-3.

Plus till backen och före detta lagkaptenen Mikael Olsson, som var en klippa i försvaret. Mot fysiska Fliseryd visade han musklerna och gjorde en av sina bästa matcher för säsongen.

– Men jag är jäkligt nöjd med hela lagets insats, avslutar Hultenius.

VIKTOR LOVÉN

Fliseryds IBK–Borgholms IBK 3-9 (0-0, 1-6, 2-3)

Period 1: –

Period 2: 0-1 Marcus Andersson (Carl-johan Berletin), 0-2 Jimmie Nilsson (Anton Petersson), 0-3 Kristoffer Hultenius (Anton Petersson), 1-4 Jimmie Nilsson (Marcus Andersson), 1-5 Thomas Danielsson (Andreas Hultenius), 1-6 Kristoffer Hultenius (Anton Petersson).

Period 3: 2-7 Rasmus Helgersson (Jimmie Nilsson), 2-8 Jimmie Nilsson (Marcus Andersson), 3-9 Qasim Ahmad (Jimmie Nilsson).

Utvisningar, FIBK: 3x2 min.

Utvisningar, BIBK: Rasmus Helgersson, 2 min.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.