Annons
Nyheter

BIBK: Hattrick i finalförluster

Nyheter • Publicerad 28 augusti 2007

INNEBANDY

För tredje året i rad var Borgholms IBK med i Västerviks innebandyturnering. För tredje året i rad fick man även ge sig i finalen.

Annons

– Jag är nöjd med turneringen, alla gör ett jättejobb, säger coach Jimmy Hultenius.

Turneringen hade i år lockat fyra division 3-lag och fyra division 4-lag och enligt Hultenius har cupen aldrig tidigare haft tuffare motstånd eller jämnare matcher. Inte de senaste tre åren i alla fall. Borgholm, med en medelålder på 19 år, gick obesegrat genom gruppspelet efter 3-2 och 1-1 mot division 4-gängen Burlöv och Töjnan. Division 3-gänget Kungsängen slog man med 8-6.

SÖNDERHACKAT

I semifinalen väntade sedan storväxta Backalirarna från Skåne.

– Det är det mest storväxta laget vi någonsin har mött, säger Hultenius, vars BIBK under de sista fem minuterna vände 2-4 till seger med 5-4.

– Det var våra mest rutinerade spelare som klev fram och tog oss till final.

Det i år hårdsatsande hemmalaget Westerviks IBK, som i våras gjorde en omvänd BIBK:are och gick från division 3 till division 4, drog sedan det längsta strået i finalen.

BLINDA DOMARE?

– Ja, vi torskade i förlängningen, suckar Hultenius, som då fick se Westervik sätta segermålet 6-5.

– Men vi hade 6-5 inne redan under ordinarie tid, men domarna såg inte det.

Annons

Däremot såg domarna till att Borgholm fick besöka botbänken.

– Vi fick mycket konstiga utvisningar emot oss och det hackade sönder vårt spel. Fem mot fem var vi bättre än dem.

GAV MÅNGA SVAR

Cupen är ju dock en träningsturnering där resultatet ändå inte är det allra viktigaste. Däremot fick Hultenius många ”svar”.

– Vi har stark moral i laget och ett bra anfallsspel. Men vi får mycket skitmål bakåt, så defensiven måste vi jobba mycket på. Det och effektiviteten i våra avslut.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons