Nyheter

Bemervik reserv i landslaget: Kallas till Schweiz vid återbud

Nyheter • Publicerad 24 januari 2008

INNEBANDY, SUPERLIGAN

Som bekant blev ingen av Färjestadens IBK:s spelare uttagna i Kent Göranssons landslagstrupp som den 1-3 februari spelar Euro Floorball Tour i Schweiz. FIBK-målvakten Anders Bemervik är dock reserv på hemmaplan och åker med till Schweiz ifall Peter Sjögren eller Daniel Ramsin lämnar återbud.

Anders Bemervik har äntligen fått sitt erkännande som målvakt. Officielt är han nu Sveriges tredje bästa målvakt då han är så kallad reserv på hemmaplan i den kommande fyrnationsturneringen i Schweiz.

– Jag fick reda på det från Magnus Gustafsson i morse (läs torsdag). Han fick något mejl från förbundet så det kom ju lite plötsligt. Men det är roligt och man är ju ett steg närmare en av landslagsplatserna nu, säger Bemervik.

Warbergs Peter Sjögren och Täbys Daniel Ramsin har under hela året varit första respektive andra målvakt i landslaget. Efter den senaste tidens storspel från Anders Bemervik är dock FIBK-målvakten med i snacket på allvar.

– Sjögren har varit väldigt bra i år och hållit en jämn nivå. Ramsin har jag inte riktigt koll på men det verkar som han var bättre i fjol än nu. Fast det verkar som att man valt att satsa på de två och det känns som jag ska peta Ramsin om jag ska få vara med, säger ”Beme”.

TRE J-LANDSKAMPER

Bemervik har tidigare gjort tre juniorlandskamper fast på den tiden representerade han Södra Kärrs IBK, som numera går under namnet Slätafly.

– Man kommer ju knappt ihåg den tiden och sedan är det ju väldigt stor skillnad på juniorerna och a-landslaget, säger ”Beme”.

Hur mycket har du funderat på landslagsspel?

– Det är klart man har tänkt lite på det men det känns som att jag behöver göra ett par bra säsonger för att bli ordinarie.

HAFT ÖGONEN PÅ SIG

Anders Bemervik har under en längre tid haft förbundsledningens ögon på sig och redan vid förra landslagsuttagningen var Bemerviks namn ett som var med i snacket.

– Bemervik är ju väldigt reflexsnabb och när vi tar ut en reservmålvakt handlar det mycket om tyckte och smak. Men vi vill visa att vi har ett intresse för Bemervik, säger förbundskaptenen Kent Göransson.

Vad krävs för att ”Beme” ska knipa en av de två ordinarie platserna?

– Egentligen kan vi säga att det finns fem målvakter som vi kollar på. Förutom Bemervik och de två som är uttagna så finns även Mikael Karlsson i Storvreta och Fredrik Hörnqvist i Dalen. Men det Bemervik måste bli bättre på är att han inte riktigt orkar stå upp hela tiden och faller lite. Då måste han förlita sig mer på sina reflexer än att använda kroppen.

KIM NILSSON AKTUELL

Så trots att den stora snackisen har varit Kim Nilsson så är det alltså Bemervik som kan bli första FIBK-spelare som får dra på sig den blågula landslagströjan.

– Inför den här säsongen så kändes det som att det var brist på högerforwards och då var Kim helt klart ett alternativ. Men som det utvecklats sig under säsongen så är det förmodligen på högersidan det är hårdast konkurrens. Men Kim är självklart en spelare som vi följer med största intresse och vi får se hur det blir vid nästa uttagning, säger Kent Göransson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.