Nyheter

”Beme” om poängkungen: ”Jag vet fortfarande inte vem det är”

Nyheter • Publicerad 31 januari 2006

INNEBANDYInför toppmatchen mot Partille erkände Färjestadens IBK:s målvakt Anders Bemervik att han inte riktigt visste vem Partilles och söderettans poängkung Mattias Ryberg var.Efter matchen hade inte mycket förändrats.– Jag vet fortfarande inte vem det är, skrattar en nöjd ”Beme” i segerruset.

Visst höll Bemervik poängkungen mållös, men Ryberg samlade ändå in sina poäng genom att spela fram till tre av lagets fyra mål. Därmed är han fortfarande i poängledning med totalt 61 poäng (27+34).

Den andre store stjärnan i Partille, landslagsmeriterade Jerker Lundgren, klev fram och reducerade till 4-3 i mitten av slutperioden, men i början av mittenperioden ställdes han öga mot öga med Bemervik i en straff.

En straff ”Beme” räddade.

– Jag vet inte vad han gjorde, funderar målvakten. Jag trodde att han skulle dra mig, men det gjorde han inte.

Nej, Lundgren bestämde sig istället för att skjuta ett inte alltför välplacerat skott.

– Jag försökte bara göra mig stor, förklarar straffräddaren. Jag blåste upp mig lite.

Utkasten tillbaka

Något som var kul att se under lördagens match var att Bemerviks utkast nu åter genererade i farligheter. Förr var ”Bemeutkasten” ett stort anfallsvapen för FIBK, men i och med att motståndet har blivit bättre, samt att hemspelet förbjudits har man inte sett så mycket av utkasten numera.

I lördags var det dock dags igen. Sex av Bemerviks utkast ledde till direkta farligheter som var riktigt nära att resultera i mål.

– Det var jäkligt öppet i dag. De hade inte så stor koll där i mitten, så bollen kom fram där några gånger. Det var nära, så det var synd man inte fick någon assist där.

Annars var målvakten mycket nöjd med matchen.

– Ja, vi släpper ju inte in ett spelmål fem mot fem, säger han och syftar på att tre av Partilles mål kom i powerplay och att ett kom i boxplay.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.