Annons
Nyheter

Årets ÖB-coach har två kvalserier i sikte

Nyheter • Publicerad 15 mars 2007

INNEBANDY

Trodde ni att Magnus Gustafsson bara hade en kvalserie att bry sig om? Fel, han har två. Innebandyn är given, räkna dessutom in hockeyn.– Björklöven är som en förälskelse. Det är favoritlaget, ja, efter Färjestadens IBK då förstås..., rättar sig Gustafsson – ”Årets ÖB-coach”.

Annons

Magnus fascination för Björklöven började 1983. Grabben från Öland var då åtta år och fick för första gången se Matti Pauna på tv-sporten. Tydligen en himmelsk upplevelse.

– Han var så teknisk och följsam, något av rinkens Sammy Davis, säger Magnus överraskande och syftar på den amerikanske underhållaren som ingick i Rat Pack.

RINGDE PAUNA

Idoldyrkan var ett tag så stor att Magnus tog sig till biblioteket i Mörbylånga och började leta rätt på adresser och telefonnummer till spelarna i Löven. Matti Pauna fick sig sedan ett samtal från Ölandsynglingen.

– Jag gick nog i fyran eller femman. Jag ringde och presenterade mig och kollade om jag fick skicka ett brev med frågor och dessutom om jag kunde få autografen, haha!

– Björklöven är som en förälskelse. Det är favoritlaget, ja, efter Färjestadens IBK då förstås..., rättar sig Magnus.

EXISTERAR EJ

Klassiska Löven spelar just nu i hockeyns kvalserie och på söndag är det dags för Magnus Gustafssons manskap att för första gången lira i innebandyns kvalserie. Färjestaden har plitat ner en fyra-årsstrategi där det står skrivet att ö-laget ska ta sig till elitserien först nästa säsong. Men planen skiter Magnus Gustafsson bokstavligt talat i för tillfället.

– Visst är den skön att luta sig mot, men den existerar inte i min värld de här veckorna. Det finns inget annat än att vinna kvalserien för oss i och med den sits vi är i nu, säger han.

VANN 21 AV 22Magnus Gustafsson hade knappt kunnat drömma om ett bättre innebandyår.

Annons

– När jag innan säsongen tittade på våra matcher i ettan så kändes det som om vi kunde vinna alla utom tre eller fyra stycken. Nu vann vi 21 av 22. Jag är helnöjd, säger Magnus Gustafsson som just i detta nu för diskussioner med FIBK om en förlängning.

Klubbens herrar vann sin serie överlägset, FIBK-damerna vann tvåan och Borgholms IBK svepte sig som nykomling igenom division 4 och spelar nästa säsong i trean. I helgen tog Öland ytterligare en tung titel när Färjestadens herrjuniorer i stor stil spelade hem JSM-guldet för 18-åringar.

Hur förklarar du det här, Magnus?

– Allt handlar om ungdomarna. Både vi och Borgholm bedriver en långsiktig satsning med tålamod, något som betalar sig nu. Vi har ju varit med långt fram i Gothia och SM och man har ju väntat på att det ska betala sig, säger han vidare.

Och betalar sig gör det verkligen. Snart kan ”Årets ÖB-coach” kanske kvittera ut nästa belöning från det långsiktiga arbetet – nämligen en biljett till elitserien.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons