Nyheter

Är badbyxorna på än, Jihde?

Nyheter • Publicerad 27 januari 2008

INNEBANDY

I höstas gick AIK:s landslagsstjärna Niklas Jihde ut och lovade att han skulle simma över Kalmarsund om Färjestadens IBK-forwarden Kim Nilsson inte kommit med i landslaget innan säsongens slut. I måndagens landslagsuttagning saknades åter Kim Nilsson, så frågan är solklar: Har du tagit på dig badbyxorna än, Niklas?

– Hahaha... Nej, inte än. Men jag får väl ta mig ner till bassängen här i Solna och börja träna lite, svarar en halvnervös Niklas Jihde.

I somras simmade den litauiske triathlonmästaren Vidmantas Urbonas över Kalmarsund framför ögonen på ett sjukligt stort pressuppbåd. Till våren kan Niklas Jihde behöva göra om den bedriften. I måndags tog förbundskapten Kent Göransson nämligen ut en ny landslagstrupp utan Kim Nilsson, vilket för Niklas Jihde ett steg närmare en simtur över sundet.

– Säsongen är inte slut än, men nu blir man ju lite orolig, säger Jihde och funderar på att avståndet mellan Kalmar och Öland kanske är rätt stort trots allt.

– Men jag har ju lite inside och kan ju säga att Kim var riktigt nära att komma med den här gången. Men det kanske är förbundskaptenen som vill jävlas lite med mig, hehe...

Varför har han inte blivit uttagen än, tror du?

– Det var ju löjligt stora förväntningar på honom innan säsongen, men man ser ju att han blir bättre och bättre och växer in i det. Sedan är det ju andra som imponerar som till exempel Simon Nilsson.

– Är du säker på att vadet gällde Kim Nilsson och inte bara Nilsson...?

SÄSONGENS ROLIGASTE MATCH

Niklas Jihdes AIK hade för övrigt inga spelare med i måndagens landslagsuttagning, men det var för att klubblaget ska möta Falun i superligan redan dagen efter landslagets fyrnationsturnering i Schweiz.

– Det är ju en katastrof för landslaget och det är många som är irriterade över det, säger han.

Ni vann europacupen nyligen och ligger nu femma i superligan. Nöjd med säsongen så här långt?

– Ja, vi är rätt nöjda. Vi satte upp två mål för säsongen, det ena var europacupen och det andra var SM. Europacupen sopade vi ju hem och vi hänger med i SM, så vi är helt tillfreds med situationen.

Vad tycker du om Färjestadens insats?

– Man trodde ju det skulle gå bättre, men de är lite för ojämna. De skulle väl kanske värvat några rutinerade spelare som hade hållit ihop det. Men de har ju spelat bra och deras match mot Helsingborg var ju säsongens roligaste match.

Slutligen, Niklas... Vilket lag åker ur superligan i år?

– Jag hoppas att det blir Järfälla och jag tror det också.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.