Annons
Nyheter

2–0-ledning blev 2–9-förlust

Nyheter • Publicerad 18 november 2008

INNEBANDY, DIV 1 DAM

Det började så bra för Färjestadens IBK:s damer borta mot Pixbo IBF. 2–0-ledningen efter drygt fyra spelade minuter blev dock ett riktigt magplask och förlust med hela 2–9.

Annons

Färjestadens IBK:s damer åkte till Göteborg för att ta sig an Pixbo IBF med en förhoppning om att vända på förlusttrenden. Och det började väldigt bra för FIBK. Efter bara 37 sekunder sköt Carolin Eriksson in 1–0 och knappt fyra minuter senare gjorde Elna Hägglund 2–0.

– Ja, målmässigt blev det en väldigt bra start. Men spelmässigt kanske det inte speglade matchinledningen riktigt, säger FIBK-tränaren Mårten Andreasson.

RASADE I SISTA

Men efter den fina starten började raset och fyra sekunder innan första perioden var slut satte Anna Jönsson 2–2 för Pixbo. Detta följdes sedan av en mycket jämn andra perioden där Pixbo dock lyckades göra det enda målet, vilket betydde att hemmalaget var i ledning 3–2 inför den avslutade akten.

– De fick ett par väldigt psykologiska mål som var jobbiga att hantera för laget, säger Andreasson som fick se sitt lag släppa in ytterligare sex mål i den sista perioden och förlora med 2–9.

– Jag är riktigt besviken. Det är inte det att vi inte försöker men det vill sig bara inte. Försvarsmässigt är det ändå ganska okej men i anfallsspelet skapar vi inget konstruktivt.

UNDER STRECK

I och med förlusten ligger FIBK-damerna kvar under strecket på fyra poäng efter sex matcher. Nästa vecka tar man emot jumbon Ljungby som ännu inte tagit ett enda poäng och då borde Färjestaden ta säsongens andra trepoängare.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons