Annons
Nyheter

11 raka efter halva säsongen

Nyheter • Publicerad 5 december 2006

INNEBANDY, DIV. IVäxjö IBK:s forward Christian Guntsch blev den elfte raka lagkaptenen som fick smaka på Färjestadens IBK:s fenomenala segermaskin.– En besvikelse, suckar han. Vi trodde att vi skulle ha en liten chans när vi åkte hit...– Men det hade vi ju inte.Nej, Växjö var chanslöst och fick skämmas ända tills det stod 17-2 på resultattavlan.

Färjestaden har nu mött samtliga motståndare i årets söderetta. Och den svartvita segermaskinen har kört över alla.

Annons

Den elfte raka vinstmatchen var över redan efter den första perioden, en relativt jämn period sett till chanserna.

Men trots att FIBK-defensiven bjöd Växjö på flera chanser stod det 5-1 till hemmalaget i den första pausen. Tack vare en effektiv offensiv och en stabil keeper i Anders Bemervik.

– I första perioden gör de mål på sina chanser, men vi gör inte det, suckar Guntsch. Det kan vara 3-3 efter den, men nu är det istället 5-1.

Och matchen var över.

– Ja, vid 5-1 var det klart, konstaterar Bemervik. Det var rätt stor klasskillnad.

Luften ur

Växjö är ett gammalt storlag i regionen som varit nere och vänt i division II och i år inför helgen smygit upp till en fjärdeplats i tabellen. Men i lördags fick man smaka på världens bästa inledningsperiod-lag och söderettans bäste spelare i Kim Nilsson.

5-1-målet var en riktig delikatess där Kim först trollade bort tre försvarare med någon overklig fint och sedan spelade vägg med Jonas Nilsson innan han satte bollen bakom Växjö-målisen. Ett helt magiskt mål.

– Ja, han har ju magiska handleder, konstaterar FIBK-coachen, som tyckte att motståndet vek ner sig lite efter första 20 minuterna.

– De är farliga framåt i början, men luften går ur dem efter första.

Annons

Men om det hade stått 3-3 istället för 5-1 efter första?

– Ja, då hade vi höjt oss, svarar Gustafsson lugnt.

CCCP

Växjö var ett slaget lag under matchens sista två tredjedelar.

– I andra och tredje är det bara ett lag på banan, konstaterar Guntsch. Vi följer inte matchplanen och klarar inte av att lösa deras försvarsspel med man-man.

Vid 7-1 tog Vipers en behövlig timeout där spelarna åkte på en rejäl avhyvling. ”Vad är det här för jävla tuffhet? Ut och gör jobbet nu för fan!”, skrek coachen. Men det hjälpte inte.

Istället gjorde FIBK 8-1 och 9-1 där framförallt nian var en riktig så kallad läckerbit. Joel Sjöqvist drev fram bollen och spelade ut till höger till Kim Nilsson, som direktpassade över till vänster där Johan Nilsson kom springande och satte bollen i halvtomt mål.

Tankarna fördes ibland till det gamla Sovjet-gänget som krossade allt på hockeyrinken under 80-talet, ”Mange”...

– Jaha, du menar med klapp-klapp-spelet...

Dels det, men även att det knappt var några reaktioner efter att ni gjort mål. Känslofattigt à la CCCP...

Annons

– Nja, hehe... Jag tyckte vi visade mycket känslor, till exempel när Emil räddade straffen.

Emil, ja. I början av den sista perioden gick Anders Bemervik ut till förmån för Emil Andersson i ett drag som tycktes säga ”Hallå Vipers. Vi har redan vunnit.”

– Han var tvungen att få lite speltid, säger ”Beme”, som vid ställningen 15-2 fick se en VIBK-straff som Andersson givetvis räddade.

Det var ju liksom inte riktigt Växjös dag. FIBK:en lekte och den enda smolken i glädjebägaren skulle väl vara de två FIBK:are som låg och kved bakom sargen i slutminuterna. Men Christian Gunnarsson (trampade snett) och Jonas Elofsson (fick lårkaka) ska enligt Gustafsson båda kunna vara med nästa match.

Ojämna lag

Under matchen testade Växjö givetvis att byta målvakt, som om felet skulle sitta där, men ersättaren ville senare byta tillbaka.

– Ja, de skulle haft med sig tre målvakter, skrattar ”Beme”. För vi knäckte de två fullständigt.

Och er framgångssaga fortsätter alltså med en elfte raka seger...

– Nästan lite overkligt, vi måste ha gått framåt mycket i år.

Ja, det var längesedan det spelades en jämn match i Färjehallen...

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons