Annons
Nyheter

Widmark segrade på Ekerum

Nyheter • Publicerad 1 oktober 2007

GOLF, LERNIA MASTERS

Lernia Masters avslutades på Ekerums GK på lördagen och tävlingen blev en lyckad historia, trots att publiken svek något. Det var idel positiva kommentarer om turneringen som flöt på mycket väl. Välkände Runar Sögaard var en av dem som stämde in i hyllningarna.

Annons

– En fantastiskt trevlig turnering. En skön blandning spelare, kul när proffs och amatörer kan spela tillsammans, säger han.

Lernia Masters gjorde i år sitt andra framträdande som turnering och segrare i proffsklassen blev Fredrik Widmark, fyra slag före Kalmarbekantingen Joakim Haeggman. Vinnare i amatörklassen blev Mikael Lundin från Nybro GK. På andra plats kom Per Holm, spelandes för Kalmar GK. I damklassen delade Cecilia Ekelundh och Helena Alterby på förstaplatsen.

PUBLIKFATTIGT

Tävlingen pågick under tre dagar på Kalmar GK, Grönhögen Golf Links samt till sist Ekerums GK.

– Det har flutit fantastiskt bra och organisationen har varit hundraprocentig. Det enda som inte lyckats är vi inte riktigt nått ut till publiken. Normalt borde det vara något mer men det får vi leva med, säger tävlingsledaren Kay Wiestål.

Det är svårare att nå ut till publiken på ostsidan menar Wiestål. Intresset är inte lika utbrett här som i andra delar av Sverige.

– Vi försökte få östra sidan av landet att komma och se golf, men det lyckades vi väl inte med. Vi vill ju visa Skåne och Halland att vi också kan.

”ROSTAT IHOP”

Spelsättet där företagare, kändisar och proffs mixas samman funkade mycket bra under dagarna. Kay Wiestål kallade tävlingsformen oslagbar. Det kunde förre golfproffset Pierre Fulke, som gjorde sitt första framträdande i Lernia Masters, stämma in i.

– Det var skitkul. Ett perfekt spelsätt som funkade hur bra som helst.

Annons

Vad tycker du om ditt eget spel då?

– Nä, det var inget bra, jag har totalt rostat ihop. Det var ju ett och ett halvt år sedan jag lade av. Men det viktigaste var ju att man fick skratta och garva tillsammans på banan, avslutar Fulke som hamnade på delad jumboplats i proffsklassen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons