Annons
Nyheter

Steffo njöt med golfproffsen

Nyheter • Publicerad 29 september 2007

GOLF, LERNIA MASTERS

Under extrema förhållanden genomfördes den andra dagen av Lernia Masters på Grönhögen GK under fredagen. Vind i kulingstyrka och isande regn stod på menyn när kändisar som Steffo Törnquist, Runar Sögaard och Thomas Ravelli tillsammans med diverse proffs och amatörer tog sig an den öländska seaside-banan.

Annons

Lernia Masters Golf är en tävling som blandar amatörgolfare från olika företag med proffsgolfare. Och så då vissa inbjudna kända personer, från olika befattningar och områden. En av dem var Steffo Törnquist, känd från TV4-program som Nyhetsmorgon och sin egen serie Lust. Efter att ha slagit tre bollar i vattnet på det långa sjuttonde hålet såg han dock inte ut att njuta riktigt lika mycket som han har för vana att göra i TV.

HADE HELLRE JOBBAT

– Nä, just nu ångrar jag mig att jag inte valde att jobba istället... Då hade jag kunnit sitta i Nyhetsmorgon-soffan och bli bjuden på god mat och vin istället, muttrade en skämtsamt bitter Steffo...

...för i nästa andetag passade han på att lovorda tävlingen och Grönhögen.

– Det är en jättebra idé, det är kul för alla.

Du som är känd som en livsnjutare, går det här verkligen in under den benämningen?

– Javisst. Den här banan är ju som gjord för sådana här förhållanden.

Steffo Törnquist gick ut i sällskap med Solheim cup-kaptenen Catrin Nilsmark och även alla andra ”bollar” hade sällskap av ett dam- eller herrproffs. Det är det som arrangörerna menar är det speciella med Lernia Masters, samtidigt som flera olika tävlingar pågår får människor träffas och socialisera med varandra. Lennart Eriksson från Östersund och tillika sommarölänning jobbar på Lernia och är själv med och spelar.

KALMARITER I LEDNING

– Det här är en jättebra idé tycker vi, just att det blir en sån mix. Det är unikt för olika företagare att få träffas på det här sättet. Vi vill gärna synas ihop med alla dessa duktiga idrottare, berättar Lennart.

Annons

Vad säger du om väderförutsättningarna då?

– Det gör ingenting, det brukar vara precis likadant i Jämtland...

Proffsdelen av tävlingen leddes efter torsdagens första runda på Kalmar GK på herrsidan av hemmaspelaren Joakim Haeggman och på damsidan av Åsa Gottmo, också hon från Kalmar. Även i amatörklassen låg en Kalmargolfare i ledningen, nämligen Per Holm. Där låg efter torsdagen John Abrahamsson, medlem i Grönhögen GK, på en fjärdeplats.

Tävlingen avslutas i dag på Ekerums GK.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons