Annons
Nyheter

Rolig norgehistoria på Ekerum

Nyheter • Publicerad 7 september 2007

GOLF, EKERUM LADIES MASTERS

Favorit efter favorit föll bort. Till slut stod bara en van norsk vinnare kvar i vinnarcirkeln. Marianne Skarpnord heter segraren av Ekerum Ladies Masters 2007.

Annons

– Det är ”dejligt”, säger årets trefaldiga vinnare på Telia-touren.

Inför tredje och sista rundan av Ekerum Ladies Tour ledde Nya zeeländskan Sarah Nicholson två slag före Skarpnord. De båda gick ut i dagens sista boll men fick tidigt problem. Nicholson gjorde bland annat en trippelbogey på hål fyra och fortsatte sedan att falla genom fältet. Marianne Skarpnord gjorde själv en dubbelbogey på hål tre och en bogey på hål fyra men lyckades hålla ihop spelet till skillnad mot sin spelpartner.

– Hon chokade ju helt, som Skarpnord uttrycker det på klingande norska.

När kände du att segern var inom räckhåll?

–Det kände jag redan igår (torsdagen) men inget var ju klart förrän sista slaget var gjort.

POÄNGEN VIKTIGAST

Ja, just så jämnt var det. En efter en kom golfarna in till sista hålet med en score runt -3 totalt. Ingen kunde dock göra ett sista ryck, till exempel ledde ett tag rutinerade Lisa Hed hela tävlingen men hon avslutade med tre bogeys och kom långt ner i resultatlistan. Istället var det amatörernas afton på Ekerum. Tre amatörer bland de fyra bästa blev resultatet, närmast segern var Frida Parkhagen från Österlens golfklubb vars birdieputt på artonde hålet snurrade retfullt runt koppen. Istället kunde mer rutinerade Skarpnord putta i sin parputt för seger på fyra slag under par. På den direkta frågan om det var prispengarna, 54 000 kronor, eller titeln som var viktigast svarar hon – varken eller.

– Det är varken eller, det är poängen som är viktigast.

Med poängen menar hon de rankingpoäng som ska ge henne en av två topplatser i Telia-tourens slutställning. För tillfället leder hon hela sammanställningen och skulle det bli resultatet återfår Skarpnord det Europa tour-kort som hon förlorade förra året.

ÖLÄNDSKA CUTMISSAR

I sitt vinnartal prisade Marianne Skarpnord Ekerum GK och framförallt alla greenkeepers som hon ansåg hade gjort ett särdeles gott jobb. Överlag var både tour- och golfklubbsledning nöjda med arrangemanget som genomförts i fint väder och under fina banförhållanden. För de öländska golfarna gick det dock inget vidare. Varken Maria Ringdahl eller Louise Ringdahl lyckades klara cutten.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons