Nyheter

Ringdahls debutsäsong över: ”En mjukstart på proffslivet”

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2008

GOLF

Kalmar GK:s öländska golfare, Maria Ringdahl, har precis avslutat sin första säsong som proffs. Hon slutade till slut på 50:e plats på SAS Masters Tour efter att som bäst nått en tiondeplats.

– En liten mjukstart på proffslivet, säger 24-åringen själv om säsongen.

Efter att ha tagit sin examen i USA och flyttat hem till Sverige har Maria Ringdahl sedan i somras hunnit med att spela fem tävlingar på SAS Masters Tour. I två av dessa missade hon cutten, men i två andra placerade hon sig 33:a och 24:a. I tävlingen Svensk Biogas Masters slutade hon så högt som tia.

NILSMARK

– Där spelade jag nog säsongens bästa golf, men jag gjorde några enkla misstag, så det kunde blivit bättre ändå, säger Ringdahl, som på sina fem tävlingar ligger på plats 50 på rankingen med sina 10 965 poäng.

Förre klubbkompisen Åsa Gottmo, numera Timrå GK, ligger för övrigt 38:a på rankingen med 15 850 poäng på två tävlingar, medan tjeckiskan Zuzana Masinova toppar rankingen med 199 073 poäng på tio tävlingar, före tvåan från Öijared GK, Catrin Nilsmark, på 147 450 poäng.

– Jag har inte spelat så många tävlingar som jag velat. Eftersom jag var i USA innan hade jag ju ingen ranking och då kom jag inte in i en del tävlingar. Men annars har jag spelat rätt bra, säger Ringdahl om säsongen.

LA MANGA

Utöver SAS-touren var Ringdahl och kvalade till British Open, men misslyckades och fick istället åka hem och hjälpa Kalmar GK hålla sig kvar i högsta serien.

– Jag spelade bra på singlarna där och kom under par, så det var roligt, säger hon.

Till helgen avslutas årets SAS-tour på Kallfors GK utanför Järna då de 30 bästa spelarna på herrarnas och damernas SAS Masters Tour gör upp i Volkswagen Open. Men för Ringdahl är alltså säsongen över. Nu väntar istället förberedelser inför kvalet till europatouren i spanska La Manga i januari.

– Jag får försöka att hålla igång och spela så mycket som möjligt. Och hoppas på en varm höst, avslutar Ölands enda golfproffs.

VIKTOR LOVÉN

Årets insatser i SAS Masters Tour

MC - IT-Arkitekterna Ladies Open

33 - Kungsängen Queens Masters

24 - VW Söderbergs Ladies Masters

10 - Svensk Biogas Masters

MC - Mölle Masters

Bästa score: 69 (-3), Svensk Biogas Masters, enda ronden under par.

Snittscore: 77,54 (1 008 slag på 13 ronder).

Källa: Golfdata.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.