Annons
Nyheter

Perfekta svingen på Ekerum

Nyheter • Publicerad 16 juli 2007

GOLF

För många golfare är den perfekta driven en dröm. För Johan Tumba och Patrik Andersson är den klart mycket mer regel än undantag. Härom dagen fanns de båda, två av Europas bättre long driving-golfare, på plats på Ekerum för att bjuda på en show och komma med lite tips.

Annons

Två som verkligen kan det där med att få iväg en golfboll gästade Ekerum under onsdagen i form av Johan Tumba och Patrik Andersson, två av Sveriges bästa inom long driving.

– Ta i, uppmanar Andersson när han får frågan om vad den glade amatören bör tänka på och fortsätter.

– Golf är en kraftsport.

De skickliga long driving-grabbarna är på besök på Ekerum i samband med Golfresan on Tours tävling för tvåmannalag som avgjordes förra veckan. Projektledaren George Reispass berättar mer om arrangemanget.

– Generaliserat kan man säga att det är en paketerad tävling som vi erbjuder klubbarna. Vi ställer upp med tävlingsledare och marknadsför tävlingen bland annat.

Golfresan är i sommar på plats på hela 54 olika ställen, varav Ekerum alltså är ett av dem.

– Det blir lite show av det här, en heldag och jag tror att det är väldigt uppskattat. Det är trevligt för deltagarna och de ska känna att de deltar i en rolig tävling, säger Reispass.

KUNNA LEVA PÅ DET

En av onsdagens höjdpunkter var förstås Tumbas och Anderssons uppvisning framåt kvällen. De båda syns ganska flitigt på banor runt om i Sverige för att visa upp sina konster.

– Vi var här förra året också och det var jättelyckat. Nu fick vi äran att bli inbjudna igen och det blev jag jätteglad för, jag älskar verkligen Ekerum, berättar Andersson och får medhåll av Tumba.

Annons

– Det är unikt här, framförallt stämningen. Våra fruar älskar det!

Hur kommer det sig att ni har satsat på long driving?

– Vi har alltid varit kända för att slå långt, både Patrik och jag. Så det blev naturligt. När de började med tävlingar inom det 2001 så var vi där direkt.

Sedan dess har long driving-uppträdandena och tävlingarna blivit allt mer frekventa.

– Det finns en marknad för att nästan kunna leva på det. Men både jag och Johan har vanliga jobb utanför golfen och familj som du ser, säger Andersson och pekar på de yngre familjemedlemmarna som leker intill golfbilen.

ÅTERVÄNDER GÄRNA

Att vi kommer att få se mer av de långt slående herrarna råder det dock ingen tvekan om.

– Vi vill göra många shower i framtiden och vi kommer gärna tillbaka hit till Ekerum, säger Tumba.

Vad har ni då för tips till alla golfspelare där ute som vill slå längre?

– Att ta i. Alla kan öka sin svinghastighet, det handlar bara om att ha en tanke med det. De flesta tar i för lite, säger Andersson och fortsätter sitt resonemang.

Annons

– Många tror att de tar i, men i stället spänner de sig så pass hårt så att de slår lösare.

Tumba ger också sin förklaring på vad framgångsreceptet är.

– Det handlar om kombinationen att kunna ta i och samtidigt få till tekniken.

Något som Tumba och Andersson inte verkar ha några problem med.

– Vi ska se till att det blir ett djävulusiskt drag ikväll. Det är vårt primära mål, golfen behöver bli lite roligare, avslutar Tumba.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons