Nyheter

Ölands enda representant missade cutten

Nyheter • Publicerad 18 juni 2009

GOLF, SKANDIA TOUR ELIT

Grönhögen GK:s talang, John Abrahamsson, var Ölandsklubbarnas enda representant när Skandia Tour Elits tredje omgång satte igång på Ekerum Golf & Resort i måndags.

Sjuttonåringen lyckades dock inte ta sig vidare till gårdagens matchspel, men var inte särskilt nedstämd för det.

– Nej, den här cutten kunde jag inte räkna med att klara, säger han.

Nej, det var inte speciellt lätt att klara cutten när Ekerum GK stod värd för den tredje omgången av Skandia Tour Elit, den bästa touren för landets juniorer. Av de 63 pojkar som genomförde de två första ronderna låg Abrahamsson på delad 35:e plats och det var endast de sexton bästa som gick vidare till gårdagens matchspel.

Abrahamssons +5 första dagen och +6 andra dagen räckte alltså inte.

– Första dagen gick det riktigt bra och jag gjorde egentligen bara bort mig på två hål. Jag spelade riktigt bra, men satte inte så många puttar, säger Abrahamsson och fortsätter.

– Andra dagen startade jag dåligt, men fixade till det ändå i slutet.

KLARA CUTTEN

Tävlingen på Ekerum var Abrahamssons blott andra på elittouren. Det var inte förrän nyligen, då han i maj vann en tävling på Skandia Tour Riks i Blekinge, som han fick chansen att flyttas upp på elittouren, vilket har varit en omställning för honom.

– Alla är ju så mycket bättre här och man märker att misstagen kostar. Ett misstag och man är ute, säger den blonde ynglingen, som i elitdebuten missade cutten på Albatross GK.

I månadsskiftet juni-juli är nästa elittävling, då fjärde omgången spelas på Vasatorps GK.

– Och då klarar jag cutten, säger Abrahamsson revanschsuget.

BRA FRÅN TEE

Grönhögens framtidslöfte är uppvuxen i Trekanten, har golf på gymnasieschemat i Kalmar och representerar Ölands sydligaste klubb.

– Vi har en sommarstuga där nere och det är en trevlig bana med trevliga medlemmar. Jag trivs där, säger han.

Och det är där han ska försöka bli en ännu bättre golfare.

– Jag är bra från tee och missade bara två fairways på de här två dagarna på Ekerum, men jag måste bli bättre på närspelet och långa järn.

VILL VARA KVAR

Platsen i Skandiatourens finrum är inte permanent, utan man måste visa resultat för att få spela kvar i elitklassen. Gör man inte det får man gå ner i Riksklassen.

– Målet är att få fortsätta på elittouren hela säsongen, säger Abrahamsson, som har ett större mål satt framöver.

– Ja, jag skulle vilja komma ut och kvala på SAS-touren framöver, avslutar Grönhögentalangen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.