Annons
Nyheter

Sunday I´m in love

Nyheter • Publicerad 18 oktober 2009

Söndag är min bästa dag i veckan. Det är då helt legitimt att ta det precis hur lungt man vill.

Idag vaknade jag i mitt flickrum hemma hos mina föräldrar. Elementen hemma hos mig har bestämt sig för att höststrejka och jag orkar inte med kylan. Så den här helgen känns lite som att jag är hemma på Öland på besök hos mina päron. Fint som snus!

Annons

 

Eftersom att jag återigen är sjuk tänkte jag ta tillfället i akt och verkligen känna in söndagsstämningen. Läsa den fina Hon älskadeav Helena Henschen. Titta på det nya avsnittet av En ö i havetpå www.svt.se (bästa serien på länge, passar alla åldrar) och dricka mkt te och äta mycket frukt. Helt enkelt ägna mig fullkomligt åt att drömma mig tillbaka till andra tidsåldrar. Antagligen kommer jag än en gång inse att det är ingen större skillnad på hur männsikor tänkte och kände då och nu. Och det bevisar väl att det går att lära sig mycket från historien. Eller från sina äldre! Kanske ska jag slå morföräldrarna en signal och fråga morfar om hur det var att ta emot ett krigsbarn hemma på 1940- talet, det har jag aldrig pratat med honom om.

 

Ofta finns det någon onödig, men intressant filosofisk fråga som snurrar i mitt huvud (det är jag nog inte alls ensam om!). I några dagar har jag funderat på hur stor skillnad det är på människor egentligen. För jag har en lustig känsla av att vi kanske inte skiljer oss så mycket ändå. Man kan ha massor av olika intressen och olika favoriträtter, men i grund och botten vill väl alla vara friska, bli älskade och älska? I boken jag läser har huvudkaraktären som önskemål att det på hennes gravsten ska stå Hon älskade. Bara namn, datum och Hon älskade. Är det inte just så det ska vara? Alla borde gå runt och Älska.

 

Om ni nu vill skaka av er allt det här pretantiösa söndagsbabblet rekomenderar jag detta: http://www.youtube.com/watch?v=KXuui7y5dYo

 

Glad Söndag!

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons