Nyheter

Kris- semlor

Nyheter • Publicerad 12 februari 2010

Det här receptet på Härliga Fyllda Semlorkommer från tidningen IDUN, Nr 13, 31 Mars 1943. Då var det krig och jag gissar att anledningen till att man inte använde sig utav riktig mandelmassa är att det inte fanns tillgång till det. Grädde var tydligen inte att tänka på (men varför, det fanns ju mjölk?). Istället för mandelmassa använde man sig alltså av mannagryn eller mosad potatis med socker. Usch vad äckligt kanske de flesta med mig tänker, men sedan kan man ju också tänka att vad himla glada vi ska vara att vi kan köpa mandelmassa och grädde nu! Det är bara att njuta, många gånger!

Nu till något heltannat. Jag hittade den här sidanmed fantastiska tapeter. Hönsenoch morötternaär mina favoriter. Hade vi haft vårt hus på landet och verkligen odlat morötter och haft höns hade jag propsat på att köpa dessa bums.

 

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.