Crepes
Jag växte upp i Borgholm med föräldrar som hade ett café som hette Ebbas café. Det var bara öppet på sommarhalvåret och under de månaderna så åt min familj och jag ganska uteslutande mat från caféet. Det var en underbar uppväxt och jag kommer vara evigt tacksam mina päron för det! Allt uppskattades dock inte vid tidpunkten. Jag satt på skolutflykterna med mina färska nybakade frallor och kärleksmums från bageriet med mer-dryck och var så himla avundsjuk på klasskompisarna med lingongrovabröd, ballerinakex och saft i petflaska.
På 90- talet var en av Ebbas paradrätter crepes. Jag tror inte att jag har ätit crepes efter att mina föräldrar sålde Ebbas café. Men under barndommen åt jag hundratals med crepes. Räkor och dill, köttfärs eller svampstuvnings- fyllda crepes slank ner i den lilla magen var och varannan dag.
Ikväll lagade fästmannen Carl- Johan och jag crepes med svampfyllning och hugaliga vad gott det blev. Vilka minnen!
Om du vill göra crepes är det bara att improvisera lite. Vi gjorde såhär:
Pannkakssmeten innehåller lika många ägg som deciliter mjöl och dubbelt så mycket mjölk. Sedan i med lite salt och smält smör. Stek pannkakorna och låt svalna medan du gör fyllningen. Vår fyllning innehöll stekt lök och svamp, cream fraiche, salt, peppar, och färsk persilja. Sedan fyller man och rullar pannkakorna med fyllningen och lägger i en form. Vi strödde på västerbottenost och grillade lite i ugnen.
GOTT!
Jag gjorde faktiskt ett eget lingongrova- bröd ikväll. Jag har inte smakat det än men det ser väldigt gott ut tycker jag!