Annons
Nyheter

Camillas byrackor

Nyheter • Publicerad 10 oktober 2009

På formex i år så kom jag i kontakt med en kvinna som är bland annat keramiker och produktformgivare. Hon heter Camilla Engdahloch hennes produkter passar mig och butiken perfekt! De är vackra, praktiska, bra priser och handtillverkade i hennes verkstad i Skövde. Perfekt! Jag föll särskilt för hennes koppar som hon kallar "byrackor", se bild. Jag har frågat henne lite frågor så att ni kan få lära känna henne också. Hon har faktiskt pluggat här på Öland en gång i tiden, på Capellagården!

Vad inspirerar dig i ditt arbete?Inspirationen kommer såklart mycket från den egna vardagen och min 4-åring. Men oxå från gamla saker, 50-60-70-talsmönster och former. Gamla tidningar är enormt inspirerande tycker jag. Alla år-tionden (1900tal) är spännande att gå tillbaka in i!

Annons

Vad skulle du vilja bli bättre på?

Att fota mina grejer. Det är trots allt väldigt viktigt hur de ser ut på bild. Nu med internet som det främsta sättet att synas på! Sen så var det dåligt med verklighets-förankringen så länge man gick på skola. Det tog lång tid att förstå och hitta rätt på hur man skulle leva på det man gör. Det går ju inte att att bara tillverka där hemma på kammaren...hur fint det än är!! Det kämpar jag fortfarande med, att bli bättre företagare. Dessutom så tycker jag faktiskt att den biten är spännande. Även om den är svårt.

Det svåraste i jobbetär det som jag nämnt ovan + att kunna ta betalt tillräckligt. Jag lägger mig ofta lite underkant på prislappen osså har man sen ingen marginal. Saker blir ju misslyckade i ugnen ibland och man behöver räkna med sådana faktorer!

Jag känner att jag äntligen har hittat rätt och har väldigt stor arbetslust och mycket ideer just nu! Mycket ideer har jag visserligen alltid, men just nu så får jag dom oxå "ur händerna" Det tar tid att hitta ett formspråk som man vill jobba med, iallafall för mig. Det är ett sökande och som svar på frågan så tycker jag att jag utvecklas lika mycket nu som tidigare. Dessutom mindre "flaxigt" och mer fokuserat!

En grupp burkar som jag kallar PIPPIburkar, en kruka som jag kallar BLOMkruka och muggar och skålar med stora prickar på. Det är mycket dekaler just nu och det är så himla kul!!

 

Vill ni titta mer på vad Camilla gör kan ni besöka hennes hemsida: http://www.camillaengdahl.se

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons