Annons
Nyheter

Wibergs form är nu på ingång

Nyheter • Publicerad 22 juli 2007

FRIIDROTT

Sommarspelen i Kalmar gav Nicklas Wiberg en chans att visa upp sig på hemmaplan. Och han gjorde ingen besviken. Nytt personligt rekord med 7,34 meter i längdhopp var höjdpunkten i de fyra grenar han ställde upp i.

Annons

– Riktigt skönt, jag har vetat att jag kan hoppa långt, säger Wiberg.

Mer träning än tävling är sommarspelen för Wiberg men han fick några bra besked. 7.34 i längd följdes av 2.05 i höjd, 10.99 på 100 meter och 37.40 i diskus och Wiberg var nöjd med alla resultaten.

"KÄNDES RIKTIGT BRA”

– Både längdhoppet och höjdhoppet kändes riktigt bra, hoppet på 2.05 var högt över. Diskusen var ok, jag fick hitta känslan där i alla fall.

Framöver blir det mycket träning för FI Kalmarsunds-idrottaren med sikte mot VM i Osaka. Tävlingar innan dess blir SM och Göteborgs GP.

– Förhoppningsvis ska jag hinna köra igenom alla grenar innan VM börjar, säger Wiberg som kan sikta mot Japan med ett nytt prydligt personligt längdrekord i bagaget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons