Annons
Nyheter

Wiberg in i hetluften i dag

Nyheter • Publicerad 12 juli 2007

FRIIDROTT

I dag, torsdag, kastar sig Nicklas Wiberg in i hetluften i junior-EM för 22-åringar då spjut står på schemat.

Annons

– Det vore kul om han tog sig till final, säger tränaren Kjell Andersson inför tävlingarna i Ungern.

Tiokamparen Nicklas Wiberg ställer upp i två grenar, spjut och 4x400 meter, vid tävlingarna i ungerska Debrecen. Ölänningen, som till vardags tävlar för FI Kalmarsund, har under säsongen besvärats av ett ömmande knä, men det ska inte vara några problem enligt coach Kjell Andersson.

MAGNETRÖNTGEN

– Nej, vi har gjort en magnetröntgen och det visade sig inte vara något allvarligt. Det är en gammal meniskskada som har gjort sig påmind, men det kan han leva med till Osaka, säger Andersson och syftar på VM som avgörs i den japanska staden i månadsskiftet augusti-september.

Vad kan man ha för förväntningar på ”Nicke” i spjutet?

– Det vore kul om han som mångkampare tog sig till final. Det finns möjligheter.

Wiberg slog nytt prydligt personbästa när han hivade iväg spjutet hela 74,41 meter vid tiokampstävlingarna i Götzis i våras.

Förhoppningar i stafetten, då?

– En klar finalchans, siar Kjell Andersson.

Nicklas Wibergs personbästa på fyrhundringen ligger på 48,65, men i fjol klockades han i flygande stafettstart för låga 47.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons