Annons
Nyheter

VM-debuten nära för Wiberg

Nyheter • Publicerad 18 augusti 2009

FRIIDROTT VM

Under förberedelselägret inför VM i Osaka 2007 fick Nicklas Wiberg lämna återbud till tävlingarna med en skadad fot.

Annons

Nu – två år senare – är den 24-årige ölänningen redo för sin VM debut.

Onsdag 19 augusti klockan 10.05 på Olympia Stadion i Berlin. Då gör Nicklas Wiberg sin efterlängtade VM-debut då herrarnas tiokamp sätter igång med 100 meter.

– Jag var på plats på arenan i går (läs söndags) och man blir ju hyfsad inspirerad. Det är ett enormt tryck där inne och redan innan 100 metersfinalen, säger Wiberg när Ölandsbladet når honom på plats i Berlin.

Men trots att det förra världsmästerskapet slutade men en snöplig sorti redan innan tävlingarna dragit igång för Wiberg finns inga negativa vibbar.

– Det är bara positiva tankar och man är verkligen sugen på att få börja tävla.

4 300 poäng

Tävlingsdag ett kommer, precis som vanligt i tiokamp, innehålla 100 meter följt av längdhopp, kula, höjdhopp och 400 meter. Medan man under dag två tävlar i 110 meter häck, diskus, stavhopp, spjut och 1 500 meter.

– Att få en bra start betyder jättemycket. Då kan man rida vidare på detta och förhoppningsvis fortsätta göra bra resultat, säger Wiberg som hoppas på att kunna ligga i nivå med sin personliga rekordserie efter första dagens tävlande, vilket skulle innebära att han då ligger på cirka 4 300 poäng.

Hur ser uppladdningen nu när det bara är några dygn kvar?

– Jag har tränat rätt hårt sista tiden men nu tar jag det bara lugnt. I dag (läs i går) har jag bara varit ute och joggat lite och det blir förmodligen något liknande även i morgon (läs i dag).

– Sedan kommer jag och Daniel (Almgren) sätta oss ned med de svenska sjukamparna (Jessica Samuelsson och Nadja Casadei) och gå igenom vad vi har att förvänta oss inne på arenan.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons