Annons
Nyheter

Värsta vädret i loppets historia

Nyheter • Publicerad 20 juli 2009

FRIIDROTT, HORNSJÖN RUNT

Inte ens miserabelt monsunregn kunde stoppa den 32:a upplagan av Hornsjön runt.

Annons

Lördagens hemska skyfall var dock det värsta i tävlingens historia.

– Ja, absolut, säger en genomblöt Carl-Gustaf Nilsson ackompanjerad av åskmuller.

Det var nästan overkligt mycket regn när fältet i årets Hornsjön runt startade i lördags. Det var ett skyfall utan dess like och för att sätta lite extra krydda på syndafloden bjöd den tunga, mörka himlen även på blixtar och dunder.

Några magiska under bjöds det dock inte på resultatmässigt, även om samtliga deltagare skulle kunna belönas med bragdmedalj för att ha genomfört loppet under dessa hemska förhållanden.

Totalt 267 starter står sig bra jämfört med tidigare år och imponerade på tävlingsledare Carl-Gustaf Nilsson.

– Strax innan starten bara vällde löparna in och det syntes på deras miner att de var fast beslutna att genomföra loppet, säger han.

GUGGENHEIMER FÖRST

Snabbast runt Ölands enda insjö var Lunds OK:s Hannes Guggenheimer som sprang den korta motionsvarianten på 5,5 kilometer. Han möttes av stora applåder och hejarop bortifrån restaurangen ett par meter bort där publiken hade flytt för att ta skydd mot regnet.

– Det var ju otroligt mycket regn och en tung bana med mycket sand och lera. Och skorna och kläderna var ju tunga också, säger han i ösregnet efter målgången.

Direkt efter Guggenheimer kommit in i målfållan blev det dock uppehåll i regnandet och då hann också tättrion i herrarnas elitklass över 10,8 kilometer komma i mål. Segrade där gjorde Johan Petersson, Wärnamo SK.

Annons

EXTRA VÄXEL

Petersson vann Hornsjön runt för ett par år sedan och triumferade i lördags ånyo, då han spurtade till sig segern i herrklassen endast fem hundradelar före tvåan Jonatan Alvaeus.

– Det var lite blött, underdriver han i segerintervjun efter loppet. Det var helt kolsvart inne i skogen. Men det var svalt och skönt...

Ett starkt upplopp gav honom sedan segern strax före Alvaeus och Omar El Hassenuoi.

– Ja, jag lade i en extra växel där strax innan upploppet.

Fyra i klassen sprang Högby IF:s Markus Andersson in som bästa ölänning och då hade himlen åter öppnat upp sig.

Damklassen sprang Målilla-Mörlundas Siw Persson hem, medan Högbys Camilla Persson blev bästa öländska på sjätte plats.

Samtliga resultat och fler bilder publiceras i Ölandsbladet imorgon, tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons