Nyheter

Svensson briljerade i svensk seger

Nyheter • Publicerad 4 september 2012

FRIIDROTT, FINNKAMPEN

Taktiken var den sedvanliga – ledning från start till mål. Och denna gång bar hela svenska friidrottslandslaget fram Johan Svensson mot seger på 800 meter i Finnkampen.

– Stämningen gav mycket energi, säger Svensson som sprang på 1.47.92 – det näst snabbaste lopp han någonsin gjort.

800 meter fick avsluta Finnkampen 2012. Dock var den svenska herrsegern redan klar när Johan Svensson och de andra 800-meterslöparna äntrade Ullevi så ölänningen fick aldrig chans att bli matchhjälte. Detta spelade dock föga roll för Svensson. Sin vana trogen tog han tät direkt och sedan släppte han aldrig ledningen. I mål var Johan Svensson efter 1.47.92 – den näst snabbaste tiden han någonsin gjort.

– Jag var lite chockad när jag fick reda på tiden. Kul att man kunde gå under 48 igen, säger Svensson.

Förvånad att du gjorde det så sent på säsongen när dessutom loppet inte hade någon betydelse för Finnkampens slutresultat?

– Att landskampen redan var avgjord spelade inte så stor roll för mig. Jag ville vinna loppet.

– Men att jag kunde springa så fort så här sent på året förvånade lite. Men det var sådan sjukt bra stämning inne på Ullevi. Dels publiken på läktaren och sedan alla aktiva på inneplan som verkligen bar fram en. Stämningen gav mycket energi.

STAFETT-SM

För Svensson satte Finnkampen punkt för den individuella säsongen. Helgen som kommer avgörs dock stafett-SM där ölänningen ska springa såväl 4x400 som 4x800 för sin Stockholmsklubb Spårvägen.

– Ärligt talat så tror jag faktiskt vi har bra guldchans på båda distanserna, säger Svensson.

Detta skulle i sådana fall betyda SM-guld nummer fyra och fem denna säsong för Svensson. Ölänningen har redan vunnit individuella SM såväl inomhus som utomhus på 800 meter. Dessutom tog han SM-guld i lag med Spåvägens FK.

– Haha, ja det skulle vara fint att avsluta med dubbla guld på stafetten också, säger Svensson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.