Annons
Nyheter

Svensson blir ledare för seniorlandslaget

Nyheter • Publicerad 9 februari 2012

FRIIDROTT, LANDSLAGET

Sonen Johan Svensson blev uttagen till sin första seniorlandskamp i måndags. Under tisdagskvällen fick pappa Per Svensson frågan om han ville följa med som landslagsledare.

Annons

– Det är med skräckblandad förtjusning. Jag har ju aldrig varit med seniorlandslaget innan så det blir en rolig utmaning, säger Per.

Per Svensson har tidigare – i takt med sonens framgångar – fått följa med som landslagsledare för medel- och långdistanslöparna när det vankats juniormästerskap. Aldrig tidigare har han dock fått dra på sig landslagsdressen i seniorsammanhang.

– De (landslagsledningen) brukar göra så att de tar med tränare till aktiva som landslagsledare. Det handlar mest om att serva, puscha och på alla möjliga sätt vara till hands för de aktiva, säger Svensson.

MED PÅ JEM

Senast Per Svensson var med på ett mästerskap var i samband med junior-EM förra sommaren. Då, liksom nu, var det tillsammans med Johan Wettergren som jobbar som grenutvecklare för medel- och långdistans inom svenska friidrottsförbundet.

– Jag tycker det funkade väldigt bra senast. Samarbetet med Johan Wettergren har fungerade jättebra under junior-EM och det är väl kanske anledningen till att man får följa med igen, säger Svensson.

Hur tror du det kommer märkas att det nu är seniorlandslaget?

– Allt blir lite större och det blir lite större ansvar. Därför känns det ganska bra att man får göra ”debut” i en sådan här, lite mindre, inomhustävling.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons