Nyheter

Stark comeback av Ida Nilsson

Nyheter • Publicerad 14 april 2008

TERRÄNGLÖPNING

Ida Nilsson gjorde i helgen comeback på svensk mark då hon deltog i Göteborg Cross Country. Trots hård konkurrens blev det en andra plats för Högbylöparen.

Ida Nilsson gjorde Sverigecomeback med besked i helgen. Flera av Sveriges bästa terränglöpare deltog i loppet Göteborg Cross Country. Nilsson sprang de sex kilometrarna på 20 minuter och 46 sekunder, vilket gjorde att hon slutade på andra plats slagen av endast Hässelbylöparen Isabella Andersson, som även vann Victorialoppet i somras. Andersson gick i mål nio sekunder före Nilsson.

DROG HELA LOPPET

– Jag drog nästan hela loppet och Isabella låg bakom hela tiden. Det kändes dock som Isabella var lite starkare. När det var en kilometer kvar kom en ganska kraftig back och då ryckte hon och det blev en ganska stor lucka direkt, säger Nilsson.

Positivt för Nilsson är dock att hon slog träningskompisen Christin Johansson, som förra året tog över det svenska rekordet på 3000 meter hinder från Nilsson.

– Vi har inte tränat så jättemycket ihop nu senaste tiden men jag det är klart att det var skönt att vinna över henne, säger Nilsson.

Hur känns det i knät för närvarande?

– Bättre och bättre. Nu kan jag i allafall springa mycket så det är helt klart på rätt väg.

TERRÄNG-SM

Om tre veckor väntar terräng SM för Nilsson och sedan bär det av på träningsläger.

– Jag har ingen given målsättning för året direkt. Jag hoppas på att kunna springa så fort som möjligt och sedan får man se vad det räcker till. Jag kommer börja springa på bana i slutet av maj och hoppas att det kommer gå bra. Just nu är jag bara tacksam över att kunna springa över huvudtaget.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.