Nyheter

Stark andra dag gav andra JSM-guldet

Nyheter • Publicerad 8 mars 2010

FRIIDROTT, MÅNGKAMPS-SM

Efter en riktigt stark andra dag där han på tre grenar hämtade in ett underläge på 257 poäng och sedan vann med hela 321 poängs marginal, försvarade Marcus Nilsson i helgen sitt JSM-guld från ifjol.

– Jag har gått framåt rätt mycket, motiverar han sitt andra JSM-guld i mångkamp.

Högby IF:s mångkampare, Marcus Nilsson, försvarade i helgen sitt guld i P19-klassen när mångkamps-SM avgjordes i Sätra. Men det såg inte jättebra ut efter de fyra första grenarna den första dagen. Huddinges Adam Chiguer ledde då med 257 poäng före ölänningen, som inte var förvånad.

– Nej, jag hade trott att jag skulle vara i underläge, säger Nilsson, som under andra dagen visste att han hade starka grenar kvar.

– Ja, i alla fall i förhållande till honom.

■ ■ Trodde du på en vändning inför andra dagen?

– Nja, jag trodde det skulle bli svårt, men det kunde gå.

EN METER HÖGRE

Andra dagen inledde Nilsson med att springa 60 meter häck på personbästa 7,53 sekunder, vilket gjorde att han knappade in 38 poäng på ledande Chiguer.

– Egentligen ska han vara bättre än mig på häcken, men han missade lite där, så jag var före honom, säger Nilsson, som sedan hade paradgrenarna stavhopp och 1 000 meter kvar på programmet.

I stav gick han om Chiguer efter att ha hoppat en hel meter högre än Huddingeatleten. Och då började guldet kännas klart.

– Ja, när vi kom upp i höjderna där. En meter i stavhopp är ju ganska mycket poäng och sedan hade vi ju bara 1 000 meter kvar.

UTKLASSNING

En väntad utklassning på 1 000 meter gav Nilsson sedan en segermarginal på 321 poäng ner till Chiguer och guldet var i hamn. Och serien på 5 369 poäng var dessutom drygt 300 poäng bättre än guldserien från 2009.

– Ja, jag tror alla grenarna var bättre nu, utom 1 000 meter.

■ ■ Varför så mycket bättre på ett år?

– Jag har gått framåt rätt mycket och blivit lite snabbare. Så häcken har gått bra och snabbheten har gett mycket i längdhoppet också.

SIKTE PÅ JVM

Inomhussäsongen är nu avklarad för Marcus Nilsson, som kommer ta det lite lugnt innan grundträningen inför utomhussäsongen sätter igång.

■ ■ Målet för utomhussäsongen?

– Helst skulle jag vilja kvala in till JVM. Jag klarade kvalgränsen redan förra året, men det är fler som har gjort så jag vet inte vilka som får åka. Det beror både på hur det går för mig och för de andra nu framöver.

FI Kalmarsunds Oskar Nordborg slutade strax utanför pallen, på en fjärdeplats, i P17-klassens sjukamp. Hans 4 360 poäng var 782 poäng färre än segrande Filip Hjorth från Gefle IF.

Klubbkompisen Nikki Berglund slutade sjua i F16-klassens femkamp med en serie på 3 137 poäng.

Marcus Nilssons samtliga resultat i sjukampen kommer i Ölandsbladet imorgon, tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.