Annons
Nyheter

Sollidenloppet saknar höjdare

Nyheter • Publicerad 30 september 2007

FRIIDROTT

Sollidenloppet har inte kunnat attrahera samma fina elitstartfält, främst på damsidan, som i fjol.

Annons

– Vi har inte de där riktiga höjdarna, säger tävlingsbasen Örjan Amnér och nämner konkurrerande Lidingöloppet som en anledning.

I fjol vann landslagslöperskan och sommaröländskan Christin Johansson damklassen. Christin, som i år har förbättrat Ida Nilssons svenska rekord på 3 000 meter hinder till 9.38,55, finns inte med och springer runt Solliden.

Inte heller Ida, eller systern Johanna finns på plats för att försvara de öländska färgerna. Örjan Amnérs favorittips går istället till en småländsk veteran född 1962.

– Jag tror mycket på OK Njudungs Maria Pettersson som var runt tiondeplats i Victorialoppet, säger Örjan.

HIF-MAGNUS VINNER?

På herrsidan ser Högby IF:s Magnus Ohlsson ut att kunna spränga målsnöret först av alla.

– Vi har inte de där riktiga höjdarna, men anmälningsmässigt ser det lika bra ut som i fjol. I torsdags hade vi fått in 187 stycken och jag hoppas på ett 50-tal efteranmälningar, säger Örjan Amnér och fortsätter:

– Det är ju alltid roligare att ha en fixstjärna, samtidigt är det inspirerande att ha en tävlingsklass. Vi får helt enkelt se om vi har en elitklass nästa år.

Sollidenloppet, som arrangeras för fjärde året i rad, avgörs i dag lördag med start och mål på torget i Borgholm.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons