Nyheter

SM-guld till Nicklas Wiberg – Blir dock inget inne-EM

Nyheter • Publicerad 3 mars 2009

FRIIDROTT, INOMHUS-SM

Han har sedan tidigare SM-guld i såväl tiokamp som sjukamp. Nu har Nicklas Wiberg även ett SM-guld i en enskild gren.

I helgen vann han nämligen SM-guld i längdhopp på nya personbästat 7.63 meter.

FI Kalmarsunds Nicklas Wiberg kan från och med nu kalla sig svensk mästare i längdhopp. I helgen vann han nämligen SM-guld då inomhus-SM avgjordes i Bollnäs – och detta i totalt överlägsen stil.

– Jag kände på mig att jag hade chansen. Han (Michel Tornéus) som ska tävla i EM nu till helgen kände sig lite krasslig och var inte med på SM, så den främsta motståndaren försvann. Det var lite synd jag hade gärna försökt mäta mig med honom, säger Wiberg.

Fyra centimeter

Faktum är att ingen i startfältet ens var nära att hota Wiberg som vann på längden 7.63, vilket var en förbättring av hans tidigare personbästa med fyra centimeter.

– Jag är jättenöjd. Det känns som att jag har hittat en jämn nivå över 7.50 och när jag går in i varje tävling med det självförtroendet så kan jag hoppa avslappnat och då blir det ännu längre. Det där går lite hand i hand.

Redan i det första hoppet hoppade Wiberg 7.41 – en längd som hade räckt till guldet. Men ölänningen hade tre hopp som var ännu längre varav det absolut längsta alltså mätte 7.63.

– Jag är jättenöjd och allt fungerade jättebra, säger tiokamparen.

Inget EM

Men trots att Wiberg för närvarande har en helt vansinnig form så blir det inget inomhus-EM i sjukamp för honom. Natten mot måndagen gick anmälningstiden ut och de mångkampare som inte fått någon inbjudan lär inte heller få någon de närmaste dagarna.

– Klart att det hade varit roligt att vara med, men det är inget jag funderar på just nu. Eftersom jag inte tränat stav så mycket var jag inte ens säker på att jag ville ställa upp, säger Wiberg som istället får rikta in sig på mångkamps-SM om två veckor.

– Jag måste känna efter hur kroppen mår men förmodligen blir det mångkamps-SM och sedan lugnt i en vecka innan jag går in i en tung träningsperiod igen.

Romberg och Samuelsson

Wiberg var dock inte den enda ölänningen som deltog i inomhus-SM. Även Högby IF:s Erik Romberg deltog i viktkastning (18 kilo) och kom där på sjunde och sista plats med ett längstakast på 13.04 meter. Vinnaren kastade hela 18.51. Dessutom deltog FI Kalmarsunds unga stavhopperska Hedvig Samuelsson. Hon blev åtta på 3.77 meter medan vinnaren hoppade 4.05.

JOHAN MALMQVIST

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.