Nyheter

SM-guld på fel distans

Nyheter • Publicerad 13 augusti 2012

FRIIDROTT, JSM

Han tänkte aldrig springa distansen.

Det slutade med ett SM-guld och en kommande landslagsdebut.

– Klart man är överraskad, säger Ken Slättengren efter JSM-guldet på 2 000 meter hinder.

Ken Slättengren tänkte aldrig springa 2 000 meter hinder i P17-klassen under junior-SM i friidrott. Men när försöken på specialdistansen 800 meter ställdes in fanns helt plötsligt utrymme för detta.

– Eftersom det bara skulle bli ett lopp på 800 kände jag att jag orkade springa 2 000 hinder också, säger Slättengren.

Och detta lär han knappast ångra. För efter att han först slutat fyra på 800 (för övrigt Slättengrens fjärde fjärdeplats i JSM-sammanhang) så sprang han sedan hem SM-guldet på 2 000 hinder.

– Jag persade med ungefär 25 sekunder och sänkte mitt årsbästa med 35 så det får man väl vara ganska nöjd med, haha, säger Slättengren som gick i mål på 6.14.25 minuter – exakt fem sekunder före tvåan.

Du lyckades pricka formen ganska bra?

– Jag har fått vara skadefri och kunnat träna riktigt bra hela sommaren så det är nog därför det lyckades nu, säger Högbylöparen som på 800-metersloppet dessutom gick under två minuter (1.59.57) för första gången i karriären.

LANDSLAGSDEBUT

I och med sitt SM-guld på 2 000 hinder får dessutom Slättengren nu göra landslagsdebut på distansen under ungdomsfinnkampen.

– Det ska bli riktigt roligt men det är ju ”fel” distans, haha. Det är fortfarande 800 som satsningen ligger på, säger han.

ROMBERG FYRA

I övrigt så blev det inga medaljer för några Ölandsfriidrottare. Erik Romberg, Högby IF, var en knapp meter från brons i slägga i M22-klassen då han kastade 55.34 medan Gustav Milesson, också Högby, var elva på 1 500 meter i M22-klassen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.