Annons
Nyheter

Rosell sist i stora debuten...

Nyheter • Publicerad 11 september 2007

FRIIDROTT, FINNKAMPEN

Bredinges diskusstolthet Per Rosell lyckades inte rubba de finska kastarna på Ullevi. Ölänningen fick nöja sig med 51,99 meter och en sistaplats i Finnkampsfältet.

Annons

– Jag är väl inte direkt förtjust i resultatet, säger Per.

När svenske ettan och VM-kastaren Niklas Arrhenius valde att åka till USA gick budet till 20-årige Per Rosell. Ölänningen, med en tidigare U-landskamp på Finnkampsmeritkontot, gjorde därmed sitt första ”stora” framträdande i kampen mellan blågult och blåvitt.

EJ FÖRTJUST

Per, som numera bor i Göteborg och tävlar för Ullevi, inledde med ett kast på 50,18 och var redan där distanserad av de båda andra svenskarna Staffan Jönsson och Axel Härstedt, Rosells antagonist från juniortiden. Ölänningen ökade till 51,86 i andra och sedermera till 51,99 i den fjärde omgången. Per antecknades dessutom för tre ogiltiga kast. Rosells 51,99 var 28 centimeter bakom Härstedts 52,27. Jönsson blev trea på 56,97.

– Jag är väl inte direkt förtjust i resultatet, säger Per, som i år har satt personbästa med 53,67 i tyska Halle i början av säsongen.

FINSK TRIPPEL

Åt finnarna gick alltså inget att göra. Frantz Kruger, den duktige sydafrikanen som blivit finsk medborgare, vann på 64,20, Mika Loikkanen var tvåa på 61,66 och Mikko Kyyrö fixade trippeln genom ett kast på 60,38.

– Det är kul att se finnarna, de är duktiga. Samtidigt känns det ju segt att vara så mycket efter, säger Per Rosell om motståndet.

Hur ser din säsongssammanfattning ut så här långt?

– Det gick bra i början, sämre på slutet, lyder hans korta och raka svar.

Annons

KNÄ-REHAB

I vinter stundar rehabilitering för Per. Han har problem med sina knän.

– En senknut har spruckit i ena knäet och i det andra har jag en ärrbildning i patellasenan, berättar Rosell.

Vad blir det fokus på 2008 – diskus eller kula?

– Det blir diskus som blir huvudgrenen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons