Annons
Nyheter

Rekordkross av David Nilsson

Nyheter • Publicerad 27 juli 2007

FRIIDROTT

David Nilsson fick ett ordentligt formbesked inför junior- och senior-SM i augusti. 3.54.43 på 1500 meter på Vallhamra IP i Göteborg gav en fjärdeplats i ett välmeriterat startfält. Dessutom innebar tiden en putsning av det personliga rekordet med över fyra sekunder.

Annons

1500-metersloppet vanns av Sylvester Kimeli Teimet med David Nilsson som fyra cirka sju sekunder efter. Minnesgoda läsare minns kanske Sylvester som vinnare i årets Victorialopp. För David var det här loppet bara det andra 1500 meters-loppet för i år och det sprangs i relativt dåliga förhållanden.

– Det var inte optimala förhållanden, man var tvungen att kliva ut några decimeter från sargen eftersom det låg så mycket vatten på banan.

Hur kommer det sig att loppet gick så snabbt då?

– Det var bra folk med och jag fick bra ryggar att springa efter. Sedan har jag gått framåt mycket på alla distanser så det var inte så oväntat ändå med den bra tiden.

Vad händer härnäst?

– Nu är det närmast Göteborgs GP, sedan är det junior- och senior-SM

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons