Annons
Nyheter

Positiva besked för Wiberg

Nyheter • Publicerad 25 februari 2012

FRIIDROTT

Under fredagen röntgades öländske tiokampren Nicklas Wiberg för att få svart på vitt hur hälsenan läkt sedan den gick av i augusti – och beskeden var positiva.

Annons

– Väldigt positivt. Nu vågar jag känna efter och dra på mer, säger Wiberg.

Nicklas Wiberg trodde själv att läkprocessen gått bra. En magnetröntgen av hälen under gårdagen – och konsultation med ortopeden Jon Karlsson, professor i ortopedi och idrottstraumatologi – har visat att Wiberg haft rätt.

– Man vill ju alltid ha det bekräftat, nu är det läkt och sitter som det ska. Det känns väldigt positivt, det lovar gott, säger mångkamparen.

Är du definitivt friskförklarad nu?

– Näst intill, muskelfästet är till och med något bredare nu än det var innan. Men det är fortfarande mycket som ska jobbas med.

Förändrar det här beskedet den framtida träningen?

– Det blir lite mer stretch och rörlighet. Jag kan köra på ordentligt, nu vågar jag känna efter och dra på lite mer.

”IS i MAGEN”

Även Wibergs coach Kjell Andersson var glad över beskedet men betonade vikten av att gå varsamt fram.

– Man måste fortfarande ha is i magen. Med tanke på att han varit inpaketerad så länge är det inte konstigt att musklerna kan vara strama och säga ifrån när de kommer igång. Men det här var ett väldigt positivt besked, det ger en oerhörd trygghet inför framtiden.

Annons

SITT LIVS KULPASS

Andersson berättar också att hans adept, trots varsamhet med hälen, varit i gott slag den senaste tiden.

– I onsdags gjorde Nicklas sitt livs kulpass. Han har stött längre på träning men aldrig så många bra stötar, det var en handfull över 15 meter. Och i går (läs torsdag) körde vi fem gånger 150 meter, det såg riktigt bra ut.

Hur blir upplägget nu fram tills ni åker på träningslägret i Parafrugell i april?

– Vi kommer i alla fall att öka löpintensiteten och köra mer styrka i benen.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons