Nyheter

...och sprang även hem Tjejmilen i Stockholm

Nyheter • Publicerad 29 augusti 2006

FRIIDROTT, TJEJMILENIda Nilsson trivs tydligen i de nordiska huvudstäderna.I lördags vann hon Finnkampen i Helsingfors och i söndags sprang hon enkelt hem Tjejmilen i Stockholm.

Högby IF:s löparess hade verkligen att göra under veckoslutet. I fredags sprang hon 1 500 meter i Finnkampen i Helsingfors, i lördags vann hon 5 000 meter vid samma tävlingar och i söndags hade hon hunnit med att förflytta sig till Stockholm för att enkelt springa hem Tjejmilen.

– Det var väl tur att det var just i den ordningen, annars hade det blivit tufft, slår hon fast med ett skratt.

Högform

Idas helgschema var som sagt var späckat – och stressat.

Hennes flight från Helsingfors landade, en halvtimme försenat, på Arlanda klockan tio i söndags. Sedan var det Djurgården nästa.

– Det var bara att värma upp och ut och springa.

Och svårare än så är det tydligen inte för en Ida Nilsson i högform.

Ohotad

Redan efter två kilometers löpning lämnade 25-åringen med startnumret ett ditnålad på Högby-tröjan allt och alla och kunde ohotad springa in på upploppet och få kransen runt halsen i sin första Tjejmil i karriären.

Klockan stannade på 34.12 och Ida distanserade landslagskamraten Christin Johansson med över minuten.

”Bra tränad”

Hur fixade hon då tre tuffa lopp på tre dagar? Jo, en av anledningarna stavas USA, där hon är van med att springa många lopp under ett fåtal dagar. En annan är formen.

– Jag är bra tränad nu, det känns bra helt enkelt. Finnkampen var viktigast, men jag kände mig hyfsat fräsch under Tjejmilen, utvecklar Ida.

Lämnar Göteborg

Nilsson har ett gatulopp i Prag om två veckor, samt även Lidingöloppet kvar på sitt schema inom den närmaste tiden och hon meddelar samtidigt att Göteborg inte kommer vara hennes friidrottsbas framöver.

Ida har lämnat västkusten för att kommande månad bo i Kalmar, men sedan är det tänkt att hennes satsning mot VM och OS, i alla fall delar av den, ska bedrivas på varmare breddgrader än de svenska ett tag. Var vet hon dock inte ännu.

– Nä, inget är bestämt, men jag hade tänkt mig att sätta mig ner och fundera lite, avslutar Ida, som fortfarande kommer att ha göteborgaren Johan Wettergren som coach.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.