Annons
Nyheter

Nya personrekord när Nilsson klättrade till topp 20

Nyheter • Publicerad 27 juli 2009

FRIIDROTT, JUNIOR-EM

Marcus Nilsson klättrade till en slutlig 20:e plats under den andra dagen av mångkampen.

Annons

Nilsson följde upp sitt personliga rekord på 110 meter häck med att sätta nytt pers även i diskus.

Högbyiten Marcus Nilsson stod för en stark insats under mångkampens andra dag under junior-EM i serbiska Novi Sad. Nilsson slog som bekant personligt rekord i kula under den första dagen och följde upp detta med nytt pers på 110 meter häck på fredagsmorgonen.

Dessutom blev det därefter nytt personbästa även i diskus. Nilssons bästa kast i tävlingen uppmättes till 43.24. Det innebar, förutom hans bästa notering i karriären, en tredjeplats totalt i startfältet.

I stavhoppet slutade Nilsson på en 14:e plats efter att ha hoppat 4.10 och i spjuttävlingen räckte ölänningens 39.55 till plats nummer 21.

För Marcus Nilssons klubbkamrat Erik Romberg blev det inget vidare lyckat junior-EM. Släggkastaren hade hoppats på ett framgångsrikt kval men fick bara ett kast godkänt.

Det mätte tämligen blygsamma 59.32 och var långt ifrån vad som krävdes för att säkra en finalplats. 67.89 var närmare bestämt vad som behövdes för att nå final.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons