Annons
Nyheter

Maria t(ell)jde guld på Ullevi

Nyheter • Publicerad 5 juli 2007

FRIIDROTT

Maria Tell är Högby IF:s senaste vinnare i mastodonttävlingen Världsungdomsspelen.

Annons

I helgen förbättrade hon sitt personbästa med hela sex centimeter till 1,61 när hon hoppade hem höjdhoppet för 14-åringar.

– Jättehärligt! Min största seger någonsin, jag som inte trodde att jag skulle komma på pallen, säger en glad Maria.

Maria Tell kör, som hon säger, ”lite allt möjligt”, men det är höjdhoppet som står i fokus. Till Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg, tävlingen med över 7 000 starter, kom Maria med målet att förbättra sitt utomhuspers som låg på 1,55.

STÖRSTA NÅGONSIN

När ribban lades på 1,59 var det tre hoppare kvar, Maria Tell klarade i första försöket – och var den enda som fixade höjden.

– Sen höjde jag till 1,61 och klarade i tredje, 1,63 rev jag sedan med hälen, säger 14-åringen som redan nu mäter 177 centimeter i strumplästen.

– Jättehärligt! Min största seger någonsin, jag som inte trodde att jag skulle komma på pallen, fortsätter en glad Maria, vars notering är den tredje bästa i klassen i Sverige den här säsongen.

Nu väntar nya utmaningar. Högbyhopperskan har nämligen redan 1,65 i sikte. Det är klubbrekord i HIF och det är också den höjden som Marias mamma Tina, som tävlade för FIK Färjestaden, klarade när hon var 14.

– Ja, haha, nu ska jag slå henne innan året är slut, säger Tell den yngre.

DUBBLA SILVER

Annons

I P15-klassen tog Marias klubbkamrat Mattias Olander dubbla silver i grenarna tresteg och kula genom att hoppa 13,35 och stöta 15,12. Trestegshoppet, nytt Ölandsrekord i P15 till M22, är det näst bästa i landet i år, kulstöten det tredje främsta bland 15-åringarna. Mattias fick med sig ytterligare en medalj i form av en bronspeng på 100 meter. Tiden 11,37 är även det ett nytt ö-rekord i klassen.

Marcus Nilsson fixade Högbys femte medalj i tävlingarna genom att stöta 14,51 i kula. Noteringen räckte till en silverplats i 16-årsavdelningen.

JONAS SPJUT-TVÅA

I flickor 12 ordnade Evelina Dahlberg slutligen HIF:s silverpengar nummer tre och fyra. På 200 meter klockades Högbytjejen för 27,90 och tiden på 600 meter stannade på 1.46,44. Båda tiderna är – med marginal – personliga rekord och förbättringar av hennes tidigare Ölandsrekord i klassen.

Jonas Carlsson, Färjestadenskillen tävlandes för FI Kalmarsund, blev femte ölänning att få ställa sig på prispallen, efter att ha hivat iväg spjutet 56,28 – ett kast som resulterade i en silvermedalj i P19.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons