Annons
Nyheter

Marcus svensk juniorchamp på 1 000 meter

Nyheter • Publicerad 7 mars 2006

FRIIDROTT, JSMIda Nilsson har gjort det. Syster Johanna och lillebror David, likaså.Vunnit JSM-guld, alltså.Nu kan även Marcus – minstingen i syskonskaran – stoltsera med en SM-medalj av ädlaste valör.

Försöken på 1 000 meter i pojkar 15 hade lovat gott och Högby IF:s Marcus Nilsson var definitivt en av förhandsfavoriterna när det var dags för final i Västerås Friidrottshall.

Annons

Tempot var hårt och jämnt med en Nilsson junior i slagläge.

Med 300 meter kvar såg Marcus en liten lucka och drog iväg. Tempoökningen var ett guldryck.

– En långspurt, jag har gjort det någon gång tidigare i vinter och då har det fungerat bra, säger JSM-vinnaren.

Svenskt årsbästa

Loppets tvåa Jonas Legernäs från Ullevi hängde visserligen på, men Nilsson hade hela tiden en betryggande ledning och höll starkt ända in över mållinjen.

Marcus klockades för fina 2.37,37, Göteborgslöparen sprang i mål på 2.38,64. Högbykillens tid var nytt personbästa och även svenskt säsongsbästa i klassen.

Nilsson fortsatte att slå personliga rekord både i stavhoppet och kulan.

I stavet räckte 3,59 till en fjärdeplats och i kulan blev det en femteplacering efter resultatet 14,69.

I P17 satsade Johan Svensson, ölänningen i FI Kalmarsund, på ett SM-guld över 1 500 meter. Johans 4.13,74 räckte dock inte till guldet, inte ens till medalj, utan Björnhovdakillen fick istället nöja sig med fjärdeplatsen. Svensson var en och en halv sekund från bronset och över tre sekunder från SM-guldet.

Hedvig femma

Annons

I samma åldersklass blev det ytterligare två topp tio-placeringar för FIK:s ölänningar.

Jonas Carlsson stötte iväg kulan 13,33 meter för en åttondeplats och Anders Nihlstedt blev tia i höjd på 1,75.

Tia i höjd var gångbart denna SM-helg, eftersom Christoffer Holmström, också Kalmarsund, lyckades pricka in samma placering i P19 efter att ha klarat 1,91.

I tjejklasserna antecknades Öland för två topp tio-insatser.

I F15 blev det en femteplats för Kalmarsunds Hedvig Samuelsson i stavhoppet på 3,04. Klubbkompisen Malin Wiberg hamnade på en sjundeplats i en jämn kulfinal efter 13,16.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons