Annons
Nyheter

”Längd-pers” av Wiberg

Nyheter • Publicerad 14 augusti 2007

FRIIDROTT, SM

Nicklas Wibergs verkar ha prickat in VM-formen. Vid helgens SM-tävlingar i Eskilstuna slog ölänningen till med ett personbästa i längd. Fina 7,36 betydde en sjätteplats i finalfältet.

Annons

– Och då träffade jag knappt plankan, säger Wiberg om sitt nya rekord.

Nicklas Wiberg, Sveriges hopp i VM-tiokampen, verkar ha nåt stort på gång i längd. Det låter i alla fall så när han beskriver sin tävling i längdgropen.

– Första hoppet var riktigt långt, men jag trampade över med en centimeter. Det var 7,60, minst, det var synd. Sen hoppade jag 7,36 och då träffade jag knappt plankan. 7,32-hoppet var inte på plankan alls, säger Nicklas som förbättrade sitt ”pers” med två centimeter.

TYNGRE I LÖPGRENARNA

Längden var inte enda glädjeämnet för ölänningens del under tävlingarna. I spjutfinalen hivade han iväg redskapet 71,62 meter, ett resultat som han endast överträffat vid ett tidigare tillfälle. Wibergs kast räckte till en femteplats.

Tiokamparen hade det lite tyngre i löpgrenarna. På fredagens 100 meter råkade 21-åringen ut för ett litet missöde.

– Blocket gled iväg i starten, så jag tappade mark direkt på de övriga, berättar Nicklas, som dock stod för en stark finish i loppet.

Wiberg hann förbi två konkurrenter och klockades för 11,37, men tiden räckte inte till avancemang från försöken.

”KANONBRA INFÖR VM”

På 110 meter häck tog sig Nicklas vidare till finalen efter att ha noterat 15,05 i försöken, men han orkade inte riktigt ladda om i finalen. Wiberg slog i de första häckarna och kom aldrig riktigt in i loppet. Hans 15,23 resulterade i en sjundeplats.

– Det känns kanonbra inför VM, säger Nicklas Wiberg, som sätter sig på planet i riktning mot Japan redan i dag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons