Nyheter

Kipkorir - kungen av Victorialoppet

Nyheter • Publicerad 19 juli 2010

FRIIDROTT, VICTORIALOPPET

Det börjar bli en vana nu. Japhet Kipkorir vann Victorialoppet igen. Nästan en minut före tvåan sprintade han hem sin tredje raka vinst.

Kipkorir deltog första gången 2006. Då vann han för att året efter komma tvåa efter en oerhört tät slutspurt. Sedan dess har han vunnit varje år men aldrig så enkelt som i år.

– Jag är väldigt glad. Jag har vunnit och det var nära att jag slog min bästa tid här.

Redan efter ett par kilometer hade Kipkorir skaffat sig en rejäl ledning och med tiden 26,16 var han överlägsen motståndarna. Trots det var den 29-årige kenyanen inte helt nöjd.

– Mitt lopp var okej, eller ganska bra. Men mitt mål var att försöka göra en bättre tid än förra året. Men så blev det ju inte.

Han var bara drygt sex sekunder ifrån att klara målet.

– Det var inte mycket som skiljde. Jag får komma tillbaka nästa år och göra det då istället.

Kipkorir har mycket på schemat och var tvungen att lämna Öland redan samma kväll. Han hann dock med att ta ett dopp och han trivs bra på Öland.

– Det är väldigt vackert här men jag måste hem för att jag behöver ladda om inför en ny tävling. Jag ska försöka stanna längre någon gång.

Bästa ölänning blev Högby IF:s Gustav Milesson som slutade nia med tiden 30,38.

– Det var helt okej, jag ville under 30 men det var ett hårt satt mål. Men det här är ett av de roligaste loppen som finns. Det är en härlig atmosfär.

Flera andra Högbyidrottare hamnade på hedersamma placeringar. Linus Dahlström kom på 13:e plats, Anders Dahlström på 15:e och Marcus Andersson på 16:e. Extra starkt av 50-årige veteranen Anders Dahlström att få en så bra placering.

Totalt deltog 146 löpare i tävlingsklassen. Det är den lägsta siffran sedan 2006. Men tävlingsledningen hade förutspått ett lägre antal på grund av hettan.

MIKAEL ALMASI

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.