Annons
Nyheter

Jonas värmer finnkampsbänk

Nyheter • Publicerad 7 september 2007

FRIIDROTT, FINNKAMPEN

Avbytare finns ju som bekant i fotbollen. Så även i friidrotten. Högby IF:s Jonas Andersson är redo att hoppa in i Finnkampens 10 000 meter om förbundskaptenen Thomas Engdahl hojtar till.

Annons

– Det vore grymt kul, två av finnarna har jag ju slagit tidsmässigt i år, säger den alltid lika välinformerade Högby-mannen.

Jonas Andersson har hunnit bli 30 år och de två senaste säsongerna har han slagit sig in i den svenska långdistanseliten. I år har Jonas – Lundapågen som bor och arbetar i Oskarshamn och som har haft Högby som klubbadress sedan 2003 – topp fem-placeringar i terräng-SM, Göteborgsvarvet, samt just 10 000 meter vid SM. Fjärdeplatsen vid SM i Eskilstuna resulterade i en roll som reserv på hemmaplan bakom svenske mästaren Erik Sjöqvist, Kristian Algers och Oskar Käck.

SLAGIT FINNAR

– Sjöqvist och Käck är väl egentligen bäst på 5 000, så jag hade faktiskt inte förväntat mig att båda ska springa 10 000 i Finnkampen. Jag hade dessutom inte trott att Sjöqvist skulle dubblera i Finnkampen med tanke på att han har VM i benen, men det är inte mycket att göra åt, säger Jonas.

Han är onekligen sugen på att springa och milfightas mot de blåvita lejonen på Ullevi i Göteborg.

– Det vore grymt kul, två av finnarna har jag ju slagit tidsmässigt i år. Den tredje har dessutom bara sprungit en sekund snabbare än vad jag har gjort, säger Jonas, alltid lika påläst om motståndet.

OINTRESSERAD

Trots hungern efter att dra på sig landslagstrikån, finns Jonas Andersson inte på plats för att följa tävlingarna.

– Nej, jag är faktiskt inte så intresserad av att titta på friidrott, det finns annat att göra. Men ringer de på lördag morgon så sticker jag givetvis dit direkt, avslutar Högby-löparen med adress förbundskaptenen Thomas Engdahl.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons