Annons
Nyheter

Johanna guidade NAU till seger

Nyheter • Publicerad 1 mars 2006

FRIIDROTTNorthern Arizona University vann inte helt oväntat conferencetävlingen i Flagstaff, Arizona, i helgen.Hjältinna? Högby IF:s Johanna Nilsson.

Nilsson var outstanding i tävlingarna på hemmaplan och tog hem alla sina tre grenar och blev för sina insatser utsedd till tävlingens mest värdefulla idrottare.

Annons

Den amerikanska universitetsmästarinnan inledde med att sätta nytt skol–, conference– och hallrekord på den engelska milen genom att springa in på tiden 4.34,24, vilket dessutom innebar att hon kvalificerade sig till sin tredje distans vid de nationella mästerskapen senare i vår.

”Laginsats”

Högbys landslagslöperska tog sin andra individuella viktoria när hon vann 3 000 meter på 9.59,83. NAU med Johanna avslutade med att springa hem 4x400 meter på 3.46,55.

– En laginsats. Att dra in poäng till NAU är det viktigaste av allt, säger Johanna till skolans hemsida efter tävlingarna.

Johanna Nilssons NAU vann på totalt 189 poäng, tvåan Portland State var långt efter med sina 91.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons