Nyheter

Johan förbereder sig inför JVM

Nyheter • Publicerad 13 april 2008

FRIIDROTT

Johan Svensson är i helgen i Västerås på landslagsläger för att förbereda sig inför junior-VM som börjar i juli.

FI Kalmarsunds Johan Svensson befinner sig i helgen i Västerås och deltar i Svenska friidrottsförbundets läger inför junior-VM som börjar i juli. Totalt är drygt 40 ungdomar med på lägret.

– Vi kommer göra lite läkarundersökningar och få lite information om vad som gäller inför JVM. Sedan kanske det blir något gemensamt träningspass, säger Johan Svensson som åkte upp tidigt på fredagen för att hinna träna under dagen.

KVALGRÄNSEN

I veckan släpptes även kvalgränserna till JVM officiellt. För att vara med i 800 meter, som är Svenssons gren, krävs att man sprungit under 1,51,00 efter den 1 januari 2007. Något som Johan Svensson redan gjort då han i fjol satte personligt rekord med 1,50,99. Alltså klarade han kvalgränsen med en hundradels marginal. Svenska friidrottsförbundet kräver dock att man som svensk även ska klara kvalgränsen under 2008. Detta har dock inte Johan Svensson lyckats med ännu.

– Jag är inte så orolig. Det har kännts bra hitintills i år och jag hoppas på att komma ner runt 1,49 eller 1,48, säger Svensson.

Hur ”tjuriga” är förbundet om du inte klarar kvalgränsen igen?

– Det är lite så där. Jag måste i alla fall vara nära att klara det. De vill se att man håller en jämn nivå för att skicka en till JVM. Men om jag är mer än en tiondel ifrån tror jag inte jag får åka, säger Svensson.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.