Annons
Nyheter

JEM nästa för formstark David

Nyheter • Publicerad 8 december 2006

FRIIDROTT, TERRÄNG-EMI morgon får David Nilsson reda på var han står i den europeiska konkurrensen för 19-åringar. Då avgörs nämligen JEM i terräng strax utanför Milano i Italien.– Formen ska vara lika bra som när jag vann i Danmark nyligen, berättar Högby IF-löparen i telefon från det nya hemmet i Stockholm.

I höstas flyttade 19-åringen till Stockholm för att plugga filmvetenskap. I huvudstaden kör han – bland annat – två intervallpass i veckan tillsammans med sin JEM-kamrat Alexander Söderberg och dennes klubb Spårvägen.

Annons

Bästa i karriären

– Träningsförhållandena är goda i Stockholm och jag känner att det är lite roligare att köra här än i Växjö, säger Högbykillen, som i våras avslutade sin utbildning på friidrottsgymnasiet i Kronobergs största stad.

Flytten verkar ha gett resultat.

David Nilsson fick en JEM-biljett efter att ha knockat den danska senioreliten och vunnit en tävling i just Danmark för ett tag sedan – en tävling som han rankar som sitt bästa terränglopp i karriären.

Nilsson ska därmed tillsammans med Söderberg försvara den blågula juniorfanan i den 13:e upplagan av EM i terräng som i år avgörs i italienska San Giorgio su Legnano, strax nordväst om Milano.

Även om själva formen är bra, så väljer David att ligga lågt i förhandssnacket:

– Placeringsmässigt vill man ju hamna på den övre halvan, men samtidigt är det riktigt duktiga löpare som är med, säger han.

– Jag vill ju slå några i alla fall.

Förutom juniorerna Nilsson och Söderberg, så representeras Sverige av Mustafa Mohamed, Erik Sjöqvist, Henrik Skoog, Per Jacobsen och Rachid Benjira i herrklassen, samt sommaröländskan Christin Johansson bland damerna.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons