Annons
Nyheter

Isabellah vann i överlägsen stil

Nyheter • Publicerad 16 juli 2007

VICTORIALOPPET, DAM

Damklassen blev herrklassens rena motsats. I ensamt majestät kunde nämligen Isabella Andersson enkelt springa hem segern nästan två minuter före närmaste konkurrent.

Annons

– Det här var en bra erfarenhet, säger segrarinnan.

Om det var jämnt i herrklassen så var det precis tvärtom på damsidan. En högdramatisk spurtstrid om segern var inte ens nära. I stället gick Isabellah Andersson, kenyanska men numera gift och tävlandes för Oskarshamn, loss tidigt och släppte aldrig greppet.

– Det var lite jobbigt att få springa själv hela tiden. Mot slutet var det tufft, då hade det varit enklare att ha någon att springa tillsammans med.

Nu gav dock inte Kenyabördiga Andersson konkurrenterna den minsta chans att hänga på. Men hade hon då väntat sig att ta hem loppet?

– Inte riktigt, men jag trodde att jag skulle kunna springa snabbare än förra året i alla fall, förklarar hon.

Kommer du tillbaka nästa år?

– Jag hoppas det. Jag ska fortsätta träna och förbättra mig ytterligare, hälsar Andersson som även berättar att hon för närvarande inte bara springer utan även pluggar svenska i nya hemstaden Oskarshamn.

CAMILLA Ö-BÄST

Bästa öländska löpare på damsidan blev Högby IF:s Camilla Petersson, som dock gärna hade sett sig besegrad av en annan Högbylöperska.

– Det är synd att Jessica (Gylfe) inte kunde vara med, hon hade nog haft chans att vinna idag (i söndags) tror jag.

Annons

Hur var loppet tycker du?

– Det var lite jobbigt med vinden, men samtidigt gjorde den så att det inte blev för varmt, säger Petersson och fortsätter.

– Jag kunde nog ha gått på lite hårdare tidigare än vad jag gjorde, fast vågade inte. Men jag är nöjd ändå.

FREDRIK ALFREDSSON

Mer att läsaom Victorialoppet i Ölandsbladet tisdag.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons