Annons
Nyheter

Inget VM för Ida Nilsson

Nyheter • Publicerad 2 juli 2007

FRIIDROTT

Ett ”löparknä” stoppar Ida Nilsson från VM i Osaka i augusti.

Annons

– Det kände jag väl i och för sig innan, men, nej, det blir inget VM. Jag haltar fortfarande när jag går, säger Högby IF:s landslagslöperska.

Ida Nilsson har dragits med ett ont knä sedan hon besökte Flagstaff i USA i mitten av april.

Länge och väl befarades det att patellasenan var inflammerad, men en röntgen i Stockholm förra veckan visade inga fel på ben eller ledband hos Ida. Däremot konstaterades det att 26-åringen lider av ett ”löparknä” – en överbelastningsskada som oftast drabbar långdistanslöpare.

– Jag har inte sprungit alls sen i mitten av april när jag var i USA och det har bara blivit sämre och sämre, trots att jag inte har belastat det, säger Ida om sitt vänstra knä.

HALTAR

Nu väntar en kortisonspruta, förmodligen utförd av Kalmar FF:s öländske läkare Kjell Svensson.

Och nu är VM-starten på 3 000 meter hinder i japanska Osaka i augusti definitivt borta för öländskans del.

– Det kände jag väl i och för sig innan, men, nej, det blir inget VM. Jag haltar fortfarande när jag går, avslutar Ida Nilsson, som under sin ledighet från träning och tävling hunnit med att jobba och semestra i Norge respektive Grekland.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons