Annons
Nyheter

Inga toppnoteringar för ölänningar i Göteborg

Nyheter • Publicerad 3 augusti 2007

FRIIDROTT, GÖTEBORGS GP

Göteborgs GP bjöd inte på några stjärnsmällar från våra öländska idrottare. Däremot fanns det ljuspunkter att hämta. Nicklas Wiberg visade återigen att han har nåt stort på gång inför VM i Osaka.

Annons

– Nicklas verkar vara i kanonform, säger tränaren Kjell Andersson.

Anledningen till detta utspel kom efter 110 meter häck där Wiberg hamnade på en sista plats på tiden 15.15. Ingen bra placering och inte i närheten av hans personbästa men tiden ljuger. Wiberg var på väg mot något bättre.

– Han var inte alls långt efter Robban (Robert Kronberg) fram till femte häcken men sedan slog han i en häck och missade häckrytmen, säger Kjell Andersson.

– Han har annars indikerat på träning att det ser riktigt bra ut.

DÅLIGA FÖRHÅLLANDEN

Även i höjdhoppet som Nicklas Wiberg deltog i på GP-galan fanns det ljuspunkter. 2.05 blev slutresultatet men det hoppet gav löfte om mer.

– 2.05-hoppet var riktigt högt och riktigt bra. Niklas är bombsäker på 2.05 nu. Dessutom är det en fördel i höjdhoppet att ribban bara höjs med tre centimeter för varje nivå, han ska kunna ta en del poäng till där, säger Andersson.

Övriga ölänningar på galan gjorde resultat som varken var dåliga eller bra vilket skvallrar om att väderförhållandena inte var perfekta. FI Kalmarsunds Johan Svensson sprang in på en femteplats i B-heatet över 800 meter på tiden 1.52.98 och Högby IF:s David Nilsson sprang 3000 meter på 8.30.79, nio sekunder över hans personbästa. Loppet vanns för övrigt av Victorialoppets vinnare Sylvester Kimeli Teimet som verkar vara på rundvandring runt Sveriges alla medeldistanslopp.

LETAR EFTER FORMTOPPEN

För Nicklas Wiberg väntar nu närmast SM innan han tillsammans med Kjell Andersson åker till Osaka den 14:e augusti. Innan dess ska nybeställda stavar från USA tränas in och formen ska finslipas.

– Det gäller att hitta den optimala formtoppen nu, säger Kjell Andersson

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons