Annons
Nyheter

Ida uttagen till terräng-EM

Nyheter • Publicerad 21 november 2008

FRIIDROTT

Högbys Ida Nilsson har haft fullt upp sedan hon på allvar gjorde comeback på den internationella scenen för ett par veckor sedan. I går tog landslagscoachen Johan Wettergren ut henne till terräng-EM.

Annons

Ja, det har varit fullt upp för Ida Nilsson. Förrförra helgen var det lopp i Spanien och förra helgen var det guld och brons i terräng-EM samt en idrottsgala i Borgholm. För tillfället är hon på väg till Japan för stafett och nu har hon alltså även blivit uttagen till terräng-EM, vilket avgörs i Park de Laeken i Belgiens och hela Europaunionens huvudstad, Bryssel.

JAPAN

Landslagscoachen Johan Wettergren har tagit ut Ida Nilsson, Lisa Blommé, Hanna Karlsson, Ulrika Johansson och Karin Senvall, vilka alla kom bland de tio bästa under förra helgens NM i Köpenhamn. Ida, Lisa och Ulrika är nu tillsammans med tre herrlöpare för övrigt på väg till Japan för att försvara de svenska färgerna i stafett-tävlingen Chiba Ekiden som avgörs på måndag.

Löpordningen ser ut som följande: 1 Olle Walleräng 5 km, 2 Ida Nilsson 5 km, 3 Johan Wallerstein 10 km, 4 Ulrika Johansson 5 km, 5 Erik Petterson 10 km, 6 Lisa Blommé 7,2 km.

HÖGBY

Förra året hade Högby IF också en representant med på terräng-EM, då detta avgjordes i spanska Toro. Då var det på herrsidan och Jonas Andersson som var uttagen och sedan sprang in på plats 43.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons